2 redenen om ’s winters te blijven badderen

Bij de aanschaf van een opblaasbaar bubbelbad kun je gedurende de zomerse dagen volop genieten van het weer, het heerlijke bad en je eigen tuin. Helaas dalen de temperaturen langzamerhand en zullen we ons neer moeten leggen bij de toetreding van de herfstdagen. 

Gedurende de koudere dagen bevinden velen zich liever in een warme ruimte. Hierdoor zal ook de opblaasbare jacuzzi buitenshuis minder in gebruik worden gesteld. Echter kan het badderen ook ’s winters effectief zijn voor het lichaam. Hieronder staan twee belangrijke redenen om ook ’s winters te blijven badderen. 

Herstel na activiteiten

Gedurende een training, een rondje hardlopen of een wandeling zal het lichaam bij lage temperaturen extra hard moeten werken. Niet enkel om de activiteit uit te voeren, maar ook om het lichaam warm te houden. Na een activiteit in de winter is het dan ook belangrijk om het lichaam de nodige rust te bieden. Door het warme water in het bubbelbad krijgen de spieren de mogelijkheid zich geheel te ontspannen, waardoor het lichaam zich kan herstellen en jij de volgende dagen ook minder last zal hebben van spierpijn. Win-win situatie!

Zweten is belangrijk

Ten opzichte van de zomer zweet men opmerkelijk minder in de winter. Hoewel dat gunstig lijkt, is zweten een enorm belangrijk proces van het lichaam. Zweet bestaat voornamelijk uit water en zout, maar ook kleine hoeveelheden orthocresol en paracresol, die beiden een antiseptische, oftewel bacteriedodende, werking hebben. 

Om ook ’s winters genoeg te zweten, kan een hot tub helpen. Door het warme water zal het lichaam opwarmen en zweten. Gedurende het zweten zullen de afvalstoffen in het lichaam worden uitgestoten, waardoor het immuunsysteem optimaal zal blijven functioneren. Daarnaast hebben de twee bovengenoemde stoffen een dode werking op bacteriën en virussen en zullen de poriën gereinigd worden om zwarte puntjes en acné te voorkomen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *