3 tips om het beste thuis te kunnen werken

Inmiddels werkt bij half Nederland vanuit huis. Dit kan beste lastig zijn, want heb je wel een goede werkplek en kun je je wel concentreren. Het is belangrijk een goede werkplek te creëren waar je lekker kunt werken en waardoor je niet te snel afgeleid wordt. Lees hier 3 tips om het beste thuis te kunnen werken.  

 

  1. Rustige werkplek creëren  

Het is niet makkelijk om thuis te werken. Zo ben je veel sneller afgeleid. Dit kan zijn van je huisgenoten, maar ook van je eigen rommel. Het beste is dus om een rustige werkplek te creeren. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zomaar een kamer in huis vrij heeft en dat is ook zeker niet nodig. Zorg in ieder geval wel dat je jezelf een beetje afzondert. Ga dus niet aan de eetkamer tafel zitten, want dit zorgt ervoor dat je snel bent afgeleid.  

 

  1. Een goede zitplek is van belang  

Natuurlijk is het ook belangrijk om goede meubelen te hebben. Zo heb je een goed bureau nodig en een goede bureaustoel. Het kan zijn dat je deze van je werkgever al hebt ontvangen, maar misschien moet je dit ook wel zelf aanschaffen. Je hoeft niet persé te gaan voor de nieuwe meubelen, maar kijk ook eens naar tweedehands kantoormeubelen. Dit scheelt je een hoop in de kosten en ze kunnen ook nog van uitstekende kwaliteit zijn. Gebruikte kantoormeubelen zijn dus niet persé lelijk of slecht.  

 

  1. Hou je werkroutine vast 

Wat erg belangrijk is naast een goede werkplek hebben is dat je een routine aanhoud. Zo moet je niet juist langer in bed blijven liggen en je werk vanuit de bank gaan doen. Het is allemaal niet makkelijk vanuit huis en de verleiding om op de bank te gaan zitten is groot. Toch is het belangrijk dat je een beetje je vaste werk routine aanhoud. Sta dus dezelfde tijden op, kleed je aan en maak je klaar en start je dag vanuit je bureau. Natuurlijk kan je af en toe wel even wat in huis doen of even op de bank gaan liggen, maar zorg dat je zoveel mogelijk je routine erin houdt. Zo zorg je ervoor dat je zo gemotiveerd mogelijk blijft. Als je dit namelijk niet doet, kom je al snel in een dip en heb je veel minder plezier in je werk.  

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *