3 x breukstenen gebruiken in je tuin

Breukstenen zijn stenen die door middel van dynamiet uit de bergen worden gewonnen. De stenen hebben hoekige randen, waardoor ze een robuust en stoer karakter hebben. Ze zijn dan ook erg leuk om in de tuin te gebruiken op verschillende manieren. Zo kun je ze ter decoratie gebruiken, maar je kunt ze ook op een praktische manier gebruiken. In dit artikel lees je mijn drie tips voor het toepassen van breukstenen in je tuin. Hoe je het ook doet, ze geven zeker een stoere touch aan je tuin. 

Een schanskorven schutting

Allereerst, de schanskorven schutting. Dit zijn een soort stalen korven welke gevuld worden met de breuksteen. Hierdoor is het als het ware een soort stenen wand in je tuin. Wat erg leuk is, is om de schanskorven schuttingen te combineren met de ‘normale’ houten schutting. Hierdoor krijg je niet een overmatig gebruik van de stenen en is de balans tussen hout en steen erg mooi. Schanskorven kunnen overigens op veel manieren worden toegepast. Zo kun je er ook een plantenbak, buitenkeuken of een brievenbus van maken. 

Decoratie in de tuin

Een andere optie is om de breukstenen als decoratie te gebruiken in je tuin. De stenen zijn erg robuust en kunnen je tuin daarom in één keer een stuk stoerder maken. Zo kun je er bijvoorbeeld een aantal tussen je planten leggen of ze als halfverharding gebruiken voor een gedeelte van je tuin. Ook kun je op andere plekken in je tuin een aantal van de stenen neerleggen. Zorg wel dat ze er niet ‘gewoon’ liggen, maar maak er bijvoorbeeld een leuk hoekje van met een leuke plant. Wanneer ze er namelijk gewoon liggen, kan het er snel raar of rommelig uit zien. 

Een waterval voor je vijver

Wat ook erg stoer en sfeervol kan zijn is een waterval van breukstenen. Dit is bijvoorbeeld erg leuk als je een pomp hebt die buiten je vijver staat. Deze kun je dan verbergen tussen een stapel breukstenen, waardoor het lijkt alsof het water uit de stenen stroomt. Wanneer je een keer bij je pomp moet, kun je heel gemakkelijk de stenen aan de kant halen. Ook kun je schanskorven gebruiken om een waterval te maken met breukstenen. Deze kun je zelfs compleet op maat laten maken met ingebouwde waterval. Zet hem bij je vijver, sluit hem aan en je kunt niet stoppen met kijken naar het prachtige waterspektakel.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *