De 3 beste inbraakpreventie tips

Een inbraak is een nachtmerrie voor alle huiseigenaren. Niet alleen omdat er spullen van je worden gestolen, maar zeker ook omdat iemand ongevraagd in jouw veilige plek binnendringt. Vaak is dit gevoel nog erger dan het feit dat er wat spullen zijn meegenomen. Voor inbraken geldt dan ook: voorkomen is beter dan genezen. Wij geven de 3 beste inbraakpreventie tips.

1. Kies goede sloten

In een hoop gevallen bepalen de inbrekers pas ter plekke voor welk huis ze gaan. Dit baseren ze dan op hoe eenvoudig het is om een woning binnen te komen. Hiervoor kijken ze onder andere naar de sloten dit in de deuren zitten. Heb jij nog oudere sloten, dan is de kans groot dat ze hier maniertjes voor hebben om deze snel open te krijgen. Heb jij echter gekozen voor sterk cilinderslot is de kans groot dat ze niet weten hoe ze dit moeten omzeilen en daarom toch maar voor een ander huis kiezen.

2. Zorg voor veel licht

Iets wat al sinds jaar en dag goed werkt om inbrekers af te schrikken is licht. Aangezien inbrekers het liefst opereren in het donker, vallen ze extra op in het licht. Daarom zie je bij veel huishoudens ook een lamp met een bewegingssensor in de achtertuin hangen. Toch is dit niet per se nodig. Het schrikt namelijk ook af als er binnenshuis nog licht brandt, zelfs als er niemand thuis is. Licht in huis is namelijk een teken dat er iemand aanwezig is. Als jij langere tijd van huis bent, kan het dus slim zijn om de lampen volgens een tijdschema aan en uit te schakelen. Let er wel op dat het niet te veel opvalt dat dit automatisch gaat. Kies er bijvoorbeeld niet voor om alle lampen om precies 00:00 uit te schakelen, maar kies in plaats daarvan voor een willekeurige tijd zoals 23:43. Tegenwoordig kun je dit met smart stekkers zelfs vanaf je smartphone instellen.

3. Plaats camera’s

Camera’s werken ook erg goed als inbraakpreventie. Enerzijds schrikken de camera’s af en anderzijds helpen camerabeelden bij het opsporen van daders als ze besluiten toch een poging te wagen. Je hebt wat camera’s betreft dus twee opties. Zo kun je een camera plaatsen om inbrekers af te schrikken of een camera plaatsen om inbrekers op te sporen. Als jij kiest voor de eerste optie kun je er dus ook voor kiezen om een zogenaamde dummy camera op te hangen. In dit geval is het wel belangrijk dat het er niet te dik bovenop ligt dat het gaat om een neppe camera. Inbrekers herkennen deze inmiddels ook een stuk beter.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *