De vervelendste klachten in je mond

Iedereen heeft wel eens last van problemen in de mond. Deze kunnen heel uiteenlopend zijn en soms zijn het vrij onschuldige problemen maar ze kunnen ook tot erger leiden. Daar zit niemand op te wachten dus is het zaak mondproblemen zo snel en efficiënt mogelijk aan te pakken. 

 

Tandsteen kan tot grotere mondproblemen leiden

Als je last hebt van tandsteen, dan is het slim dit met regelmaat door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Dit zal bij de meeste mensen ook gebeuren als je toch een afspraak hebt, bijvoorbeeld voor controle. Tandsteen is op zich vrij onschuldig maar het is wel belangrijk dit tijdig te laten verwijderen want het kan, indien er niets aan gedaan wordt, tot veel grotere mondproblemen leiden zoals gaatjes, tanden die los komen te staan en zelfs op den duur uitvallen of ontstekingen aan het tandvlees. Om dit te voorkomen is tijdig tandsteen verwijderen essentieel. 

 

Hoe kun je je tanden witter maken? 

Veel mensen willen het liefst zo wit mogelijke tanden hebben maar door verschillende oorzaken zijn bij de meeste mensen de tanden net wat geler of zit er een laagje aanslag op. Om er dan voor te zorgen dat je een wit gebit krijgt, kun je je tanden op een bepaalde manier behandelen. Zo kun je ervoor kiezen je tanden te laten bleken. Dit wordt veelal door een specialist gedaan maar je kunt het met medewerking van je tandarts ook zelf doen. Nadeel van bleken is dat er doorgaans chemische middelen voor gebruikt worden en deze zijn natuurlijk niet zo gezond voor je. 

 

Zelf je gebit witter maken

Het is beter om ervoor te kiezen je tanden op een meer natuurlijke wijze witter te maken. Hiervoor hoef je niet naar de tandarts want dit kun je ook zelf doen. Er zijn diverse producten te koop waarmee je je tanden enkele tinten witter kunt maken. Ze kunnen natuurlijk nooit witter worden dan ze ooit waren maar wel minder geel dan ze nu zijn. Afhankelijk van welk product je gebruikt, zie je reeds binnen korte tijd resultaat. In het begin is het gebruik meer frequent en dat kun je daarna afbouwen. Voor het beste resultaat dat blijvend is en niet enkel optisch, kun je de behandeling het beste met regelmaat herhalen. 

 

Wat heb je nodig voor witte tanden? 

Voor je tanden witter te maken kun je kiezen uit verschillende producten zoals een tandpasta of mondwater maar er bestaan ook speciale pennen en poeder waarmee je een goed en witter effect kunt bereiken. Kies altijd voor producten op natuurlijke basis en waaraan geen kunstmatige ingrediënten zijn toegevoegd. Deze laatste hebben geen genezende werking maar zijn vanwege cosmetische redenen toegevoegd en doen vaak meer kwaad dan goed.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *