Diamond painting, de favoriete hobby van Nederland

Diamond painting is geliefd bij ouders en kinderen. Het helpt jong en oud ontspannen door even nergens aan te denken. Met een diamond painting bevestig je zelf kleine glimmende steentjes op een canvas. Hierdoor kan je de mooiste creaties maken in een print die je zelf hebt uitgekozen. Je kan je huiskamer bijvoorbeeld aanvullen met een prachtig boeddha schilderij of een mooi boeket. Voor een klein schilderij van 20 x 20 heb je gemiddeld wel 6400 steentjes nodig! Je hebt hier dus wel even geduld voor nodig, maar met het resultaat en de ontspanning die je ervoor terug krijgt word je rijkelijk beloond.

 

Voordelen van diamond paintings

Met een diamond painting concentreer je je voor lange tijd om repetitieve handelingen uit te voeren. Hiermee verhoog je je focus, wat goed is voor je concentratievermogen. In dit digitale tijdperk krijgen we bijna non-stop prikkels binnen, van de televisie, social media en videospelletjes. Dit kan voor een korte attentiespanne zorgen en andere mentale klachten. Met diamond painting kan je even tot jezelf komen. Je kan even stilstaan en je maar op één bezigheid voor langere tijd richten. Daarnaast is het ook goed voor je hand- oog coördinatie. Je gaat erg precies te werk, met de kleine steentjes die maar 2 mm zijn. Deze handelingen zijn goed voor je fijne motoriek. Ook voor kinderen die nog in de ontwikkeling zijn is dit een goede oefening om handiger te worden. Er zijn dus genoeg redenen waarom diamond painting goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid!

 

Hoe werkt diamond painting?

Je hoeft geen ervaring te hebben of een kunstenaar te zijn om aan diamond painting te beginnen. Wanneer je een kit bestelt, heb je alles in huis om te beginnen aan jouw glimmende kunstwerk. Bijgeleverd is een canvas met een plaklaag. Deze is beschermd met folie zodat je de plaklaag alleen voor de steentjes gebruikt. Met een pen met wax zorg je dat je de steentjes gemakkelijk kan oppakken en op het canvas kan plakken. Zorg dat je goed oplet dat je de juiste kleur pakt, aangezien sommige kleuren op elkaar lijken. Door deze te verdelen in de doosjes en duidelijk te markeren, zorg je dat je altijd de juiste kleuren opplakt.

 

Tips voor diamond paintings

Diamond painting is erg beginner vriendelijk. Je hebt niet veel voorkennis nodig om aan de slag te gaan. Het is wel handig om een aantal dingen te weten voordat je begint, zodat je het jezelf niet onnodig moeilijk maakt. Wanneer je rechtshandig bent, kan je het beste van links naar rechts werken. Zo zal je niet met je handen over de steentjes wrijven. Wanneer je van boven naar onder werkt, kan je de folie gemakkelijk stukje bij beetje verwijderen zodat de plaklaag alleen open is wanneer je de steentjes gaat bevestigen. Het werkt het handigste wanneer je meerdere kleuren vlakjes in één keer doet. Zo hoef je niet steeds te wisselen van kleur en kan je lekker doorwerken. Met deze tips kan je gemakkelijk aan de slag met jouw diamond painting!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *