Een bod doen met ontbindende voorwaarden: hoe werkt dat?

Ontbindende voorwaarden zijn een belangrijk onderdeel bij het doen van een bod op jouw droomhuis. Deze voorwaarden geven jou als koper namelijk de mogelijkheid om de koop te ontbinden. Maar welke ontbindende voorwaarden zijn er en waarom zou je ze gebruiken?

Onder voorbehoud van bouwkundige keuring
Tijdens een bezichtiging zie je vaak verborgen gebreken over het hoofd. Twijfel je over de staat van de woning? Doe dan altijd een bod onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Na deze keuring krijg je een bouwkundig rapport met informatie over de huidige staat van de woning. Vaak wordt er bij deze voorwaarde een bepaald bedrag genoemd. Wanneer de verwachte bouwkosten hoger zijn dan dit bedrag dan kan je het koopcontract laten ontbinden. 

Onder voorbehoud van verkoop eigen woning

Heb je op dit moment al een koopwoning? Dan zou je een bod kunnen doen onder de voorwaarde: verkoop eigen woning. Bij deze voorwaarde spreekt men vaak een datum af waarvoor de huidige woning verkocht moet zijn. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je straks met twee woningen zit.

Onder voorbehoud van financiering

Moet je een hypotheek afsluiten voor de aankoop van jouw nieuwe huis? Dan is het misschien slim om een bod te doen onder voorbehoud van financiering. In dit geval spreek je een bepaalde periode af om de financiering rond te krijgen. Lukt het uiteindelijk niet om een hypotheek te krijgen? Dan kan je de koopovereenkomst ontbinden. De gemiddelde periode die staat voor het rond krijgen van de financiering is 6 weken. 

Droomhuis gevonden? Bieden maar!

Dus heb jij jouw droomhuis gevonden? Denk dan goed na voordat je een bod doet. Is de financiering al rond? Wat is de huidige staat van het huis? Hoeveel kosten verwacht ik te maken aan de verbouwing? Zet deze punten voor jezelf goed op een rijtje. Ben je onzeker over een van bovengenoemde punten? Breng dan altijd een bod uit met ontbindende voorwaarden.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *