Een goedkope advocaat helpt jou verder!

Een goedkope advocaat inschakelen, is iets dat steeds meer mensen doen door bepaalde omstandigheden. Een ander woord voor een goedkope advocaat is ook wel een pro deo advocaat. Dit is namelijk een advocaat die grotendeels of zelfs volledig door de staat betaald wordt. Deze advocaat is er voor mensen die niet genoeg verdienen om een advocaat te betalen. In Nederland heeft iedereen namelijk het recht om zichzelf te verdedigen en hier is een advocaat bij nodig. Mocht jij problemen hebben doordat je bent opgepakt en is dit onterecht. Wil je dit aanvechten, dan kan een goedkope advocaat jou hierbij helpen. Echter is dit niet het enige waar deze advocaat jou bij kan helpen. Hij kan jou namelijk ook helpen op het moment dat jij problemen hebt op het gebied van wonen. Mocht jij hier meer over willen weten, lees dan verder. Onderstaand gaan wij jou hier namelijk meer informatie over geven. Veel leesplezier toegewenst!

Plotseling verhoogde huur

Een mooi voorbeeld van een goed moment om een goedkope advocaat in te schakelen is als je huur opeens verhoogd wordt en je hier niet mee akkoord bent gegaan. Je hebt een contract getekend en opeens verhoogd de huurbaas de prijs van de huur die je moet betalen. Hij eist dat je dit betaalt en begint zelfs te dreigen. Op zo’n moment is het zeker aan te raden om een goedkope advocaat in te schakelen. Deze helpt jou hier graag mee. 

Een ander moment om een advocaat in te schakelen is als jij plotseling van de huurbaas te horen krijgt dat jij je spullen moet pakken en uit het huis moet, dit omdat de eigenaar andere plannen heeft. Dit mag absoluut niet en gelukkig zijn er in Nederland wetten die jou hiertegen in bescherming nemen. Een advocaat kent deze wetten als geen ander en kan jou dus helpen. Je moet er toch niet aan denken dat je van de een op de andere dag met je gezin op straat komt te staan? Door een advocaat in te schakelen kan je dit voorkomen.

Een huurachterstand

Ben jij zelf de huurbaas, dan zijn er ook genoeg situaties waarbij je een advocaat kunt gebruiken. Stel nou dat jij een pand verhuurd aan mensen die je dacht te vertrouwen en zij verhuren dit weer illegaal door aan andere mensen die er een zooi van maken, dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Onderverhuren is iets dat in Nederland namelijk verboden is. Een ander moment waarbij het als verhuurder verstandig is om een advocaat in te huren is op het moment dat er sprake is van een flinke huurachterstand. Je hebt al meerdere malen geprobeerd om een regeling met de huurders te treffen, echter betalen ze nog steeds niet.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *