Een keuken kopen doe je niet altijd bij één leverancier

Een nieuwe keuken kopen is een forse investering. Toch bestaan er heel wat manieren om zoveel mogelijk op je beschikbare budget te besparen. Zo ben je niet verplicht om je complete keuken bij dezelfde keukenleverancier te kopen. Zo is het vaak voordeliger op je inbouwkeukentoestellen bij een gespecialiseerde zaak te kopen. Maar op wat moet je allemaal letten om een kwaliteitskeuken zo voordeliger mogelijk te kopen?

 

Een keuken kopen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding 

Neem gerust je tijd voor een keuken kopen. Een keuken kopen die aan je wensen en je verwachtingen voldoet doe je niet zomaar even…. Daar moet je de nodige tijd voor inplannen. Succesvol je keuken kopen staat of valt met een goede voorbereiding. Bepaal bedachtzaam de ruimte waar je over beschikt om je droomkeuken te plaatsen. Dat is ook het geval voor je budget. Leg dat voor de start van je zoektocht naar je favoriete keuken vast en wijk daar geen duimbreedte vanaf. Dat maakt kiezen makkelijker en sluit onaangename verrassingen uit. Het is ook niet makkelijk om de kwaliteit van keukens te vergelijken. Toch loont het zeker de moeite om de diverse aanbiedingen van de populairste keukenleveranciers met elkaar te vergelijken. Daar kun je ook heel wat mee besparen. Zowel de kwaliteit als de prijs van onze keukens en keukentoestellen vertonen vaak grote prijsverschillen.

 

Droom kortingen zijn onrealistisch

Bij een keuken kopen slaan verkopers je met droom kortingen om de oren. Kortingen die te mooi om waar te zijn lijken, zijn dat vaak ook. Keukenverkopers willen niets anders dan zo snel mogelijk je handtekening onder dat verkoopcontract. Denk er nog eventjes over na voor je definitief tot aankopen beslist. Dat kan je achteraf veel kopzorgen besparen. Weet dat vertegenwoordigers van keukens tot de best opgeleide verkopers horen. Ze passen hun verkoopstrategie volledig af op hun klant. Merken ze dat de prijs van je keuken voor jou doorslaggevend is, dan zullen ze daar extra de nadruk op leggen. In andere gevallen onderstrepen ze de kwaliteit, het design of de duurzaamheid van keukens. Wees ook voorzichtig met eventuele annuleringskosten, die verschillen van leverancier tot leverancier. Terwijl sommigen helemaal geen annuleringskosten vragen, lopen die bij andere hoog op, vaak tot boven de dertig procent. Nog andere verkopers geven je dan weer enkele dagen bedenktijd, periode waarin je je contract zelfs gratis kunt herroepen.

 

Keuken kopen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

  • Een keuken kopen doe je het best met een officieel keurmerk. Je krijgt dan een minimale garantie van twee jaar, geniet van een zogenaamde aanbetalingsregeling bij een mogelijk faillissement van de verkoper en kun je altijd rekenen op de steun van een geschillencommissie indien nodig.
  • Hou het bedrag van je aanbetaling zo klein mogelijk.
  • Een Duitse keuken vaak goedkoper in Nederland dan in Duitsland.
  • Is je budget ontoereikend voor het kopen van je droomkeuken? Overweeg dan de aankoop van een goede tweedehands keuken.
  • Vergelijk ook de prijs van de keukentoestellen, zeker bij luxe apparatuur kan het veel geld schelen om voor goedkopere merken te gaan.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *