Een kort stappenplan voor het uitkiezen van een nieuwe energieleverancier

Zou jij graag maandelijks het nodige geld besparen? Of ben je niet meer tevreden met het huidige energiecontract dat je hebt? In beide gevallen is het aan te raden om op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Door bijvoorbeeld naar Budget Energie over te stappen, bespaar je maandelijks echt vele geld.

Maar, hoe kun je zo’n overstap nou in gang zetten? Op welke manier kun je de beste energieleverancier uitkiezen? Aan de hand van dit stappenplan kun je relatief makkelijk een nieuwe energieleverancier uit gaan kiezen! 

Stap 1: zet je wensen op een rijtje

Allereerst is het advies om jouw wensen op een rijtje te zetten. Probeer voor jezelf te bepalen wáár je naar op zoek bent, wat jouw maximale budget is en aan welke eigenschappen de energieleverancier moet voldoen. Als je jouw wensen op een rijtje hebt gezet, kun je veel gerichter op zoek gaan.

Stap 2: bereken je verbruik

Vervolgens is het advies om jouw geschatte verbruik te berekenen. Met behulp van een online tool kun je dit relatief nauwkeurig berekenen. Probeer voor deze berekening echt even de tijd uit te trekken; des te nauwkeuriger je de berekening weet te maken, des te beter het maandelijkse bedrag ingeschat kan worden.

Stap 3: ga vergelijken

Heb je jouw geschatte verbruik berekend? Dan is het zaak om een goede vergelijking te gaan maken. Bij deze vergelijking moet je niet alleen op het prijskaartje letten, maar ook op de voorwaarden. Bekijk tevens of het om grijze stroom of om groene stroom gaat. De voorkeur geniet absoluut groene stroom hedendaags!

Stap 4: afsluiten

Komt een energiecontract van bijvoorbeeld Oxxio als beste uit de test? Dan is het zaak om dit energiecontract direct af te sluiten. Je kunt dit moeiteloos via het internet doen; eigenlijk heb je hier geen omkijken naar. De nieuwe energieleverancier zorgt er ook voor dat jouw huidige energiecontract stopgezet gaat worden! 

Al met al is het overstappen niet echt lastig. Het maken van een goede vergelijking neemt echter wel de nodige tijd in beslag. Houd daar dan ook goed rekening mee!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *