Een nagelstyliste, wat houdt dat in?

Het beroep nagelstyliste wordt tegenwoordig steeds vaker genoemd, maar weten we allemaal precies wat dit beroep inhoudt? Dat je nagels van klanten moet verzorgen is waarschijnlijk al duidelijk, maar er komt echt nog een hele hoop meer kijken bij dit beroep. In dit artikel lees je niet alleen over wat een nagelstyliste nou precies doet, maar ook of dit vak iets voor jou is! 

Opleiding

Om uiteindelijk een nagelstyliste te worden, is het handig dat we bij het begin beginnen. De kans is groot dat jij je aangesproken voelt als ik je vertel dat er mensen zijn die het al hun hele leven leuk vinden om nagels van anderen te verzorgen en te verbeteren. Ik kan je met alle zekerheid zeggen dat het worden van nagelstyliste echt iets voor jou is! Na jouw basis- en middelbare school afgemaakt te hebben ga je kijken naar een passende opleiding. Zie je het zitten om nagelstyliste te worden? Dan is hier logischerwijs de opleiding nagelstyliste. Hiernaast bestaat de mogelijkheid om ook de cursus nagelstyliste te volgen. Deze cursus is handig voor mensen met minder tijd of mensen die sneller klaar willen zijn dan de minimaal twee jaar durende opleiding.

Het beroep

Nu we weten welke opleiding of cursus je moet volgen om nagelstyliste te worden, is het handig om te weten wat het betreffende beroep nou precies inhoudt. Als nagelstyliste ben jij verantwoordelijk voor de verzorging van de nagels van jouw klanten. Zo maak je ze niet alleen schoon, maar verbeter je ze ook met passende producten. Ook bestaat de mogelijkheid dat klanten een bepaald patroon of een bepaalde tint op hun nagels willen. In deze gevallen is een beetje creativiteit en een vaste hand van jouw kant wel redelijk vereist.

 

Het beroep van nagelstyliste houdt hier niet op. Veel mensen denken dat bovenstaande informatie alomvattend is voor dit beroep, maar dat is het niet zo. Als nagelstyliste moet je ook in het bezit zijn van een aantal sociale vaardigheden. Je verbetert niet alleen de nagels van mensen, maar je zorgt er ook voor dat jouw klanten het naar hun zin hebben en ze beslist de volgende keer terug willen komen. Een vlotte babbel is in dit beroep dus zeker handig. Ook komt er een bepaalde soort horeca kijken bij een nagelstyliste. In de salon wordt er koffie, thee of eventuele andere dranken gedronken, maar ook is dit vaak een plek waar een lunch of een tussendoortje geserveerd wordt. Bepaalde ervaring in de horeca is dus ook zeker niet af te raden wanneer jij gaat solliciteren om nagelstyliste te worden!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *