Elektrische scooters nemen de scootermarkt langzaamaan over

De scooter is de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit toegenomen. De gemotoriseerde tweewielers bestaan al meer dan 50 jaar en vormen al sinds jaar en dag onderdeel van het straatbeeld in Nederland, maar zoveel scooters als er op dit moment op de weg zijn, zijn er nog nooit eerder geweest. Een van de redenen, is dat het steeds drukker wordt op de wegen en vooral in de stedelijke gebieden voor de relatief kortere afstanden de scooter een absolute uitkomst is. Met de verduurzaming van verschillende voertuigen zijn ook de scooters met een elektromotor ontzettend in opkomst. Het is dan ook goed zichtbaar in verschillende cijfers dat de elektrische scooter langzaamaan de scooter markt overneemt. Naast het feit dat de impact op het milieu een stuk minder is, zijn er ook tal van andere voordelen verbonden aan het gebruik van de elektrische scooter.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/ 

 

De accu is het belangrijkste component van de elektrische scooter

Een van de belangrijkste componenten aan de elektrische scooter is de accu of de batterij. Het is belangrijk om voor de aankoop van een elektrische scooter goed te kijken naar de capaciteit van de accu, de laadtijd en de rijtijd die je hieruit krijgt. De aankoopprijs is vaak sterk beïnvloed door het type accu en het is dan ook belangrijk dat je je niet laat misleiden door een goedkopere variant die bijvoorbeeld een accu heeft die niet voldoet aan jouw wensen. Het opladen van de elektrische scooter is heel eenvoudig en hoeft niet via speciale oplaadpunten, maar kan gewoon via de normale netstroom plaatsvinden thuis of op het werk.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/ 

 

Elektrische scooters gaan aanzienlijk langer mee dan benzine scooters

Elektriciteit is aanzienlijk goedkoper dan benzine en je bent dan ook in de verbruikskosten met een elektrische scooter een stuk voordeliger uit dan bij een benzinescooter. Naast de verbruikskosten ben je ook minder kosten kwijt aan het onderhoud, omdat een elektromotor uit een stuk minder losse onderdelen bestaat dan een benzinemotor en deze ook een stuk minder slijtagegevoelig is. De accu en de remmen zijn in principe de enige onderdelen die om de zoveel jaren vervangen dienen te worden. Qua levensduur haal je vaak een stuk meer uit een elektrische scooter dan uit een scooter die op benzine rijdt. De elektrische scooter is op dit moment vaak in aanschafwaarde iets duurder dan niet elektrische scooters, maar dit verschil betaalt zich al over de eerste jaren terug door de lagere onderhouds- en verbruikskosten.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *