Ga je backpacken? Lees hier de 3 dingen die je moet doen voor dat je vertrekt!

Al sinds de middelbare school droom je ervan om een lange reis te maken aan de andere kant van de wereld. Culturele bezienswaardigheden te bezoeken, bijzondere gerechten uitproberen, nieuwe mensen ontmoeten om je horizon te verbreden. Er is een aantal zaken die je moet doen voor dat je jouw prachtige reis kan beginnen. Om deze reden hebben wij een de belangrijkste punten op een rijtje gezet die je moet doen voor dat je Nederland uitzwaait en je zeker weet dat je niks vergeet.  

Koop een goede backpack! 

Iets wat zeker niet mag ontbreken is een goede reistas waar je gemakkelijk alle spullen die je mee wilt nemen in kan stoppen. Kleding, souvenirs, opblaasmatje en schoenen zijn dingen die vaak meegenomen worden op reis en die zorgen voor aardig wat kilootjes op je rug. Kies daarom altijd een backpack uit die comfortabel zit en niet na een lange tijd pijn doet aan je rug en schouders. Daarnaast moet de tas ook waterdicht zijn die berust is tegen alle soorten klimaten die de wereld te bieden heeft. 

Welk type reiziger ben jij? 

Je hebt twee type reizigers; iemand die zijn of haar reis volledig plant, en de ander doet alles op de bonnefooi. Het is van essentieel belang om erachter te komen welke type reiziger jij bent en hoelang je reis gaat duren. Voor mensen die op de bonnefooi gaan is het niet heel moeilijk. Zij laten zich heerlijk leiden den zien wel wat op hun pad komt. Maar mensen die die stressgevoelig zijn is het handig om van tevoren te plannen waar je heen gaat. Op deze manier ga je met een gerust hart het vliegtuig in en voorkom je extreme heimwee! 

Belangrijke zaken rondom je werkgever

Veel mensen dienen ontslag in bij hun werkgever, omdat ze voor lange periode weg willen blijven. Zorg er altijd wel voor dat je een goede ontslagregeling hebt besproken met je werkgever. Het kan altijd voorkomen dat wanneer je terugkomt in Nederland je geen nieuw werk meer kan vinden of juist terug wilt komen bij je ouder werkgever. Denk erom, voor dat je de arbeidsovereenkomst beëindigt er een ontslagregeling is afgesproken. Bij wederzijdse goedkeuring hoef je in ieder geval geen zorgen te maken dat je werkloos bent na je wereldreis. Tip! Verdiep je in de verschillende ontslagregelingen die relevant voor je zijn bijvoorbeeld; ontslag tijdens ziekte en meer.    

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *