Het hoe en waarom van speeddating in Nederland

Het eerste speed-dating evenement vond plaats in Los Angeles in 1998. Deze innovatieve manier om tot 25 (hoewel de meeste evenementen een maximum hebben van 14) mogelijke liefdesgeïnteresseerden in één keer te ontmoeten werd gecreëerd door Antony Beilinsohn, een in Los Angeles gevestigde tv-directeur en duidelijk een zeer creatief persoon.

Speed-dating brengt een groep mensen samen in één ruimte, die een paar basisdingen gemeen hebben, waaronder dat ze elk op zoek zijn naar een relatie. Dit kan op lange termijn zijn, casual dating, vriendschap, of een variatie op deze thema’s.

Babyboomers en senioren, niet meer in de bar scene of bereid om te gaan op een lange en mogelijk onaangename blind date, hebben omarmd deze partner zoeken naar methode meer dan alle andere leeftijdsgroepen.

Een van de voordelen van een volwassene te zijn is het leren kennen van jezelf en wat je wilt van het leven en van degenen die dicht bij je zijn; speed-dating is bijzonder geschikt voor mensen die een krachtig gevoel van zelf.

Speed-Daten voor Oudere Volwassenen: Is het iets voor jou?

De volgende zijn enkele van de meest voorkomende kenmerken van speed-dating evenementen:

Voor het Speed-Dating evenement

Voorafgaande registratie is vereist, waarbij u basisinformatie over uzelf verstrekt, inclusief leeftijd. Doe dit pas nadat je hebt vastgesteld dat je naar een veilige en legitieme dienst gaat. Dit helpt om u met die gebeurtenissen aan te passen die het meest waarschijnlijk u zullen profiteren.

Elk evenement is ontworpen voor een specifieke leeftijdsgroep.

Verwacht ergens tussen zes en 14 mogelijke connecties te ontmoeten.

Evenementen zijn beschikbaar voor alle leeftijden, evenals alle seksuele geaardheden, en kunnen draaien rond een gedeelde religie of andere interesse (werk, hobby’s, enzovoort).

Tijdens het speed-daten

Geef jezelf toestemming om van deze ervaring te genieten en gewoon “aanwezig te zijn”.

Elk koppel krijgt een vooraf bepaalde tijd toegewezen, die kan variëren van twee tot misschien wel 10 minuten om te chatten en elkaar te leren kennen.

Tip: https://speeddate.nl/speeddaten-breda/

Als de groep uit mannen en vrouwen bestaat, blijven de vrouwen meestal zitten terwijl de mannen rouleren. (Als er, laten we zeggen, 12 vrouwen zijn, dan zijn er ook 12 mannen).

Zelfs als er geen chemie is, zou het niet zo moeilijk moeten zijn om vriendelijk te blijven babbelen tot de tijd voorbij is. Zodra de bel (of zoemer) klinkt, zijn jullie klaar, en mogen jullie allebei verder.

Probeer niet van tevoren te plannen wat je gaat zeggen, maar ga gewoon op in het moment. Je wilt niet oppervlakkig overkomen, maar een luchtige houding werkt; deze paar minuten moeten gebruikt worden om te beoordelen of jullie elkaar beter willen leren kennen, niet om tot in de kern van de ander – of van jezelf – te gaan.

Wees bereid om van onderwerp te veranderen als de ander iets ter sprake brengt dat onorthodox of zeer persoonlijk van aard is.

Zelfs als er een sterke aantrekkingskracht is, mag niemand contactinformatie geven tijdens de sessie.

Nogmaals, zelfs als er een sterke aantrekkingskracht is, vraag dan niet of de andere persoon je naam zal markeren als iemand die ze beter willen leren kennen. Als ze dat willen, zullen ze dat doen; als ze dat niet willen, zullen ze dat, net als jij, niet doen.

Als de toegestane tijd voorbij is, zal de facilitator aangeven dat het tijd is om van partner te wisselen.

Na het speed-dating evenement

Aan het einde van het evenement vullen de deelnemers een blad in waarop ze aangeven wie ze beter willen leren kennen. Beide partijen moeten aangeven dat ze elkaar opnieuw willen ontmoeten vooraleer de organisatoren een uitwisseling van contactinformatie toestaan.

Waarom zou ik speeddaten proberen?

Hier zijn enkele van de beste redenen om speed-dating een kans te geven:

Deelnemers kunnen er redelijk zeker van zijn dat ze er allemaal zijn om een connectie te maken met iemand die hen interesseert.

De locatie moet comfortabel zijn, zodat de deelnemers elkaar gemakkelijk kunnen horen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bar of restaurant).

Uitgelicht: https://speeddate.nl/speeddaten-eindhoven/

De stress die gepaard gaat met een typische blind date wordt sterk verminderd. Als een van deze “afspraakjes”, of zelfs allemaal, niet goed verlopen, is elke afspraak in slechts een paar minuten voorbij. Plus, je hoeft deze mensen nooit meer te zien! Dus, geniet van de opwinding van het zoeken naar een schat.

Het duurt maar vier minuten (of misschien maar een paar seconden) om te beslissen of je in iemand geïnteresseerd bent. Waarom zou je jezelf, of iemand anders, onderwerpen aan een potentieel pijnlijk uur of meer als een paar minuten genoeg is?

Elke deelnemer heeft de vrijheid om diegene die hij ontmoet te accepteren of af te wijzen, maar pas nadat het evenement voorbij is en zonder dat hij dat face-to-face hoeft te doen.

U kunt zoveel van deze evenementen bijwonen als beschikbaar zijn, en als u verkiest.

Er is ook online speed-dating. Het grote nadeel hiervan is dat je de andere persoon niet volledig kan aanvoelen via een computerscherm. Lichaamstaal en andere signalen, hoe subtiel ook, die je in levende lijve zouden opvallen, kunnen online volledig verloren gaan.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *