Hoe gebruik ik zoogcompressen?

Zoogcompressen zijn een goede oplossing als je last hebt van melk die weglekt. Je kunt dan namelijk vlekken in je kleding krijgen waardoor jij je regelmatig moet omkleden. Door zoogcompressen te gebruiken wordt de melk opgevangen zodat jij schoon en droog blijft. Deze compressen zijn erg makkelijk te gebruiken en ze zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. Je kunt daardoor altijd een variant vinden die bij jou past. Je kunt in de onderstaande alinea’s meer informatie vinden over zoogcompressen.

Waar gebruik je zoogcompressen voor?

Als je borstvoeding geeft of kolft dan stimuleer je de melkproductie. Het kan zijn dat er na het voeden of kolven nog melk uit de tepel komt. Dit kan voor vlekken in je beha en in je kleding zorgen. Je voelt je hier wellicht ongemakkelijk bij, omdat anderen de vlekken kunnen zien. Tevens kan het je een onfris gevoel geven. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem bedacht, namelijk zoogcompressen. De compressen zien eruit als ronde pads, die wat groter zijn dan het tepelhof. De zoogcompressen zijn gemaakt van absorberend materiaal dat de melk opvangt. Hierdoor blijft je kleding droog en hoef jij je geen zorgen te maken over vlekken. Je kunt zoogcompressen ook gebruiken als je borsten onprettig aanvoelen door het voeden of kolven.

Welke soorten zoogcompressen zijn er?

Voordat je zoogcompressen gaat gebruiken is het handig om te weten welke soorten er zijn. Je kunt namelijk kiezen uit wasbare en wegwerp zoogcompressen. De wegwerp varianten gooi je weg als ze verzadigd zijn, terwijl je de wasbare dan kunt wassen. Hierdoor kun je de wasbare meerdere keren gebruiken. Een ander verschil tussen deze soorten is dat de wasbare zoogcompressen minder absorberend zijn dan de wegwerp varianten. Dit komt doordat de wasbare compressen dunner zijn. Het voordeel daarvan is wel dat ze minder zichtbaar zijn onder kleding. Mocht je voor een lange periode zoogcompressen willen gebruiken, dan is het slim om voor de wasbare variant te kiezen. Dit zal je namelijk geld besparen en je zorgt voor minder afval. De wegwerp varianten zijn prima als je af en toe bescherming wil hebben. Sommige zoogcompressen zijn voorzien van extra eigenschappen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor antibacteriële en verkoelende compressen. Dit is erg comfortabel als je last hebt van gevoelige of pijnlijke tepels, maar ook als je kloofjes hebt. Een ander voorbeeld zijn de compressen die speciaal ontwikkeld zijn om ’s nachts te gebruiken. Deze zijn extra absorberend waardoor je de hele nacht beschermd wordt.

Het gebruiken van zoogcompressen

Zoogcompressen zijn erg makkelijk te gebruiken. Eerst doe jij je beha aan, waarna je het compres over je tepel plaatst. Door de beha blijven de zoogcompressen op hun plek zitten. Daarnaast zijn de zoogcompressen zo gemaakt dat ze niet snel naar beneden glijden. Je kunt de compressen aanbrengen na het voeden of kolven. Dan is de kans op lekken namelijk het grootst. Je kunt ze vervangen op het moment dat ze verzadigd zijn. Wanneer je ze moet vervangen hangt af van het type en het merk dat je gekozen hebt. Uiteraard is elk lichaam ook weer anders, waardoor de één ze na enkele uren zal moeten vervangen, terwijl de ander er een halve dag gebruik van kan maken. Als je wasbare zoogcompressen gebruikt zal je er rekening mee moeten houden dat je ze elke dag dient te wassen. Je kan natuurlijk ook meerdere aanschaffen zodat je ze eens in de paar dagen kunt wassen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *