Hoe kies je de juiste kinderopvang? Lees het hier! 

Ben je bevallen van een kindje of nog zwanger? Na de periode van zwangerschapsverlof wil je wellicht weer werken. Veel ouders kiezen dan voor een kinderopvang. Maar hoe kies je nou de juiste opvang? Je wil je kind wel met een gerust hart kunnen achterlaten. Waar kun je op letten bij het kiezen van een kinderopvang? Lees dat hieronder! Benieuwd wanneer je de kinderopvang moet regelen? Kijk dan even hier: Wanneer kinderopvang regelen.  

Bekijk meer dan één kinderdagverblijf 

Elk kinderdagverblijf heeft een andere manier van werken. Hierdoor kunnen ze best verschillend zijn. Om dit te ervaren kun je het beste langs gaan, via een website krijg je geen duidelijk beeld. Wel kun je je via het internet oriënteren op de verschillende kinderopvangen die er zijn. Beslis vervolgens welke kinderdagverblijven je graag in het echt wil bezoeken. Zo krijg je een goed beeld van elke opvang en ook de verschillen onderling.  

Stel veel vragen 

Zorg dat je goed voorbereid het kinderdagverblijf bezoekt. Bedenk wat je allemaal belangrijk vind, en schrijf je vragen op. Vragen die je zou kunnen stellen zijn:  

Wat is de samenstelling van de groep?  

Samenstellingen kunnen erg verschillen. Hoeveel kinderen zitten er in 1 groep, en hebben ze allemaal dezelfde leeftijd? Zorg dat je ook duidelijk hebt wat je voor jouw kind graag wil.  

  • Wat zijn de kosten?  

De kosten verschillen ook erg per verblijf. Zorg dat je van te voren weet wat je budget is en hoeveel je kwijt wil zijn. Kijk ook goed wat je voor de  bedragen krijgt. Zit er bijvoorbeeld eten bij in of andere activiteiten? En wat dacht je van luiers als je een klein kindje hebt?  

  • Hoe flexibel is de opvang?  

De flexibiliteit is ook erg belangrijk. Kun je je kind bijvoorbeeld ook een keer op een andere dag brengen? En kun je een dag inhalen als je kind eerder ziek is geweest, of moet je deze dag gewoon betalen. Is je kind überhaupt welkom als hij ziek is?  

Kijk om je heen 

Naast het stellen van vragen, is het ook slim om even goed rond te kijken. Bekijk alle verschillende ruimtes en kijk naar de hygiëne. Is het goed schoon, en zou je je kind hier achter laten? Bekijk verder de slaapmogelijkheden, de optie om buiten te spelen en bijvoorbeeld de soorten speelgoed. Op deze manier krijg je een goed beeld van de opvang en of deze bij jou en je kind past. 

Hopelijk heb je iets aan deze tips.  

Bron: Kinderopvang Groningen 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *