Hoelang kun je met werkschoenen doen?

 

Over het algemeen wordt geadviseerd om, bij dagelijks gebruik van je werkschoenen, ze eens per jaar te vervangen. Op werkschoenen van hoge kwaliteit kan je soms wel anderhalf jaar lopen, maar niet veel langer. Je merkt vanzelf wel dat de schoenen na verloop van tijd minder comfortabel zitten. Ook zul je waarschijnlijk meer last hebben van je voeten als je op versleten werkschoenen rondloopt. Hoelang werkschoenen meegaan hangt af van de omstandigheden. Werkschoenen waterdicht heren goed onderhouden is bijvoorbeeld belangrijk om de kwaliteit te behouden. Ga jij binnenkort nieuwe Werkschoenen kopen? Lees in dit artikel wat je kunt doen om de levensduur te verlengen. 

Zo houd je je werkschoenen mooi

Natuurlijk wil je dat je werkschoenen lang meegaan en de veiligheidseigenschappen behouden. Goed onderhoud is dé sleutel voor een lange levensduur. Een bekende tip is om minstens twee paar tegelijkertijd aan te schaffen. Het is namelijk belangrijk om regelmatig af te wisselen, zodat je schoenen kunnen luchten of drogen. Door dit te doen zullen je Werkschoenen waterdicht heren minder snel stinken door zweet en ander vocht.

 Vergeet ook niet om je zool uit de schoenen te halen bij het drogen. 

 

Met een aantal middeltjes kan je je werkschoenen goed onderhouden. Voor elk materiaal schoen is wel een schoenpoets op de markt. Leren werkschoenen kun je het beste behandelen met ledervet of ledercrème. Dit werkt waterafstotend en zorgt ervoor dat je schoenen weer glanzen. Werkschoenen van nubuck en suède kunnen het beste worden schoongemaakt met een gel van leder. Sommige werkschoenen zijn van Gore-tex gemaakt. Dit materiaal kan je het beste behandelen met wax. Door goed onderhoud kan je nieuwe Werkschoenen kopen nog een tijdje uitstellen. 

 

Werkschoenen behandelen

Voor het schoonmaken van je werkschoenen zijn verschillende onderhoudsmaterialen en verzorgingssets op de markt. Deze artikelen vind je in een webshop of bij een veiligheidsschoenen specialist. Werkschoenen waterdicht heren onderhoud je met een schoonmaakborstel en een microvezeldoekje. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel ingezien dat een regelmatige onderhoudsbeurt de levensduur va

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *