Kan een pu gietvloer over tegels worden aangebracht?

Bij de inrichting van je woning speelt de vloer een belangrijke rol. De vloer is belangrijk, omdat deze moet overeenstemmen met de inrichting. Wanneer er bijvoorbeeld voor een industrieel interieur wordt gekozen, dan moet daar ook de vloer op afgestemd worden. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een gietvloer gekozen. Een PU gietvloer heeft belangrijke voordelen vergeleken met andere vloersoorten. 

 

Wanneer er gekozen wordt voor een houten vloer, dan moet je tijdens het gebruik oppassen dat er niet te veel krassen inkomen. Een tegelvloer heeft deze nadelen niet, maar doen vaak koud aan. Bij een gietvloer heb je daar geen last van. In de praktijk is het mogelijk om uit verschillende soorten materialen te kiezen bij een gietvloer. In huis wordt hoofdzakelijk een pu gietvloer (polyurethaan gietvloer) gebruikt. Het is enigszins elastisch, geluidsabsorberend en voelt warm aan. Er worden ook epoxyhars gietvloeren, marmertapijten, troffelvloeren en cementgebonden vloeren gebruikt. Pu gietvloeren kunnen over  bestaande vloeren met een vloerverwarming worden aangebracht.  Een gietvloer laat geen water door en daarom is het materiaal zeer geschikt om  gebruikt te worden in een keuken en badkamer. Een gietvloer over tegels aanbrengen is geen probleem. Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende kleuren en designs zijn, kan het bij ieder interieur worden gebruikt.

Het leggen van een pu gietvloer  

Het is raadzaam om een gietvloer te laten leggen. Je zou het zelf kunnen doen, maar het is verstandiger om dat werk aan de vakman over te laten. Voor het leggen van de gietvloer moet de ondergrond vlak en egaal zijn. Scheuren in de bestaande vloer worden door het materiaal van de gietvloer weggewerkt. Wanneer je de kleur voor de polyurethaan gietvloer uitgekozen hebt, kan de vakman aan het werk gaan. Hij zal de ruimtes waar de  gietvloer moet komen goed schoon en vrij van stof maken. Wanneer hij dat heeft gedaan, dan zal hij het materiaal van de gietvloer in banen over de ruimte verdelen. Daarna zal hij het materiaal verspreiden, zodat het geheel mooi vlak kan opdrogen. Is er achteraf iets niet in orde, dan zal de vakman dat zeker komen aanpassen.

De kosten van een gietvloer

Het is moeilijk om aan te geven wat een gietvloer kost. De gietvloer prijzen worden onder andere bepaald door de grootte en of er veel extra werkzaamheden voor het leggen gedaan moeten worden. Wanneer het egaliseren veel tijd kost, zal de prijs hoger zijn, dan wanneer de vakman direct aan het leggen van de gietvloer kan beginnen. Over het algemeen vallen de prijzen, die voor het leggen van een gietvloer berekend worden, mee. Wanneer je voor het materiaal en het leggen uitgaat van een prijs van € 100 per vierkante meter, dan zit je waarschijnlijk wel aan de veilige kant. Je hebt dan wel een vloer waar je nog veel jaren van kunt genieten. Het is een goede oplossing als je wat anders wilt dan tegels. Dan kun je een gietvloer over tegels laten aanbrengen. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *