Leuke uitnodigingen drukken

Plan je een feest of evenement? Dan wil je je gasten natuurlijk al van tevoren enthousiast maken voor wat er komen gaat. Met de juiste uitnodiging gaat je dat zeker lukken. Ontwerp zelf een originele en aansprekende uitnodiging, die past bij de uitstraling van je evenement. Zo weten (potentiële) gasten wat ze kunnen verwachten wanneer ze naar je bijeenkomst komen.

Drukwerk in eigen huisstijl

Ben je bezig met het plannen van een evenement voor je bedrijf? Dan probeer je het meestal zo te plannen dat de huisstijl van je bedrijf tijdens het evenement overal zichtbaar is. Hiervoor kun je van alles doen. Je kunt bijvoorbeeld flyers laten drukken in de kleuren van je bedrijfslogo, of bierviltjes neerleggen met het logo erop gedrukt. Het doorvoeren van je huisstijl begint echter al voordat het evenement van start gaat. Al bij het uitnodigingen drukken en opmaken kun je deze namelijk al gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het logo van het bedrijf groot op de voorkant van de uitnodiging te laten drukken. Het kan echter ook anders en subtieler. Bijvoorbeeld door de kleuren van het bedrijfslogo te gebruiken als basiskleuren voor de uitnodiging. Hierdoor krijgt deze dezelfde uitstraling als je bedrijf, maar dan op een subtielere manier.

Aanleverspecificaties uitnodigingen

Om tot het beste resultaat te komen, is het belangrijk om bij het ontwerpen van de uitnodigingen te letten op de aanleverspecificaties. Zo voorkom je dat er bijvoorbeeld een gedeelte van de tekst niet op de uitnodiging komt, omdat je onjuiste marges hebt gebruikt. Je kunt ook zelf kiezen wat de vorm van de uitnodiging wordt. Je kunt kiezen voor een simpel A4, maar ook voor een vierkante vorm. Ook wat betreft formaat kun je variëren. Een grote uitnodiging valt op, maar je kunt ook kiezen voor een formaat dat makkelijker per post te versturen is. Daarnaast kun je de uitnodiging door middel van vouwen een extra dimensie meegeven. Een enkele vouw is mogelijk, maar ook een zogenaamde luikvouw, waarbij beide zijden van het papier naar binnen worden gevouwen. Dit zorgt ervoor dat de uitnodiging ook rechtop neergezet kan worden, zonder dat daar extra steun voor nodig is. Klein nadeel is dat de indeling van de kaart hierdoor wat lastiger wordt, maar ondersteuning vanuit de klantenservice kan dit eventueel oplossen.

De puntjes op de i

Om je uitnodiging op te laten vallen, is het belangrijk dat je op de details van het ontwerp let. Hoewel extra afwerking ook zorgen voor extra kosten, kan het de moeite waard zijn om hier het budget voor aan te spreken. De ‘finishing touch’ kan namelijk net zorgen voor dat beetje meer, waardoor mensen je uitnodiging blijven herinneren. Zo kan je kiezen voor een glossy glanslaminaat op de uitnodiging. Dit glanseffect past natuurlijk perfect bij de uitnodiging voor een luxe evenement. Door middel van de juiste details kun je de uitnodiging de uitstraling geven die past bij je evenement of feest. Zo weten je gasten al een beetje wat ze kunnen verwachten. De voorpret kan vast beginnen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *