Maak wandelen in de natuur leuk voor kinderen

Zitten jouw kinderen met dit typisch herfstweer liever tv te kijken? Neem ze dan eens mee voor een heerlijke wandeling in Drenthe. Hier maken zij niet alleen kennis met de wonderen uit de natuur, maar kunnen jouw kinderen ook op een leuke manier wandelen. In Drenthe zijn er namelijk verschillende belevingspaden speciaal om het wandelen onder de aandacht te krijgen bij de jongere generaties. In deze blog laten wij je de leukste belevingspaden zien, zodat jij er binnenkort op uit kan met de kinderen. Op deze manier willen jouw kinderen zeker vaker gaan wandelen!

 

1. Sabeltandtijgerspoor

Het wandelen in Drenthe kan perfect gecombineerd worden met een verrijkende geschiedenisles. Tijdens de Sabeltandtijgerspoor in Exloo maak je een 2,2 kilometer lange wandeltocht en kan je met behulp van een app terugzien wat er in de beruchte ijstijd gebeurde. Om het net even iets leuker te maken kunnen de kinderen niet alleen op avontuur gaan in het bos, maar ook spannende spelletjes doen met de app. Zijn jouw kinderen slimmer, sterker of sneller dan de gevreesde sabeltandtijger?

 

2. Leewal tijdreisroute

Wil je liever een langere wandeling maken in Exloo? Kies dan eens voor de Leewal tijdreisroute. Met deze wandeling van 7,5 kilometer kom je door bossen, heidevelden, stuifzand, hunebedden en akkers. Tijdens jouw verfrissende wandeltocht maak je een tijdreis van 470.000 jaar en zie je de indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden. Dankzij de speciale app krijg je veel informatie over de historie van het Hondsruggebied en kunnen jouw kinderen leuke opdrachten doen en verschillende 360 graden filmpjes bekijken. Een ontzettend leerzame ervaring die zeker eens de moeite waard is tijdens bijvoorbeeld de herfstvakantie.

 

3. Mammoetpad

De meeste wandelroutes in Drenthe zijn gericht op de ijstijd. Dit is niet zo gek aangezien deze groene provincie vroeger door al het ijs zijn vorm heeft gekregen. Met het mammoetpad in Borger ga je weer even terug in de tijd. Tijdens deze wandeltocht ontdek je de gebieden waar vroeger mammoeten hebben gelopen en kan je zelfs botresten bekijken. Ondanks dat deze route zeer kort is met slechts 800 meter, leert het jouw kinderen veel over de imposante mammoeten.

 

4. The Nature Game

Zijn jouw kinderen ouder dan 8 jaar? Neem ze dan eens mee naar The Nature Game. Deze spannende wandeltocht bevindt zich in Spier, is 2,5 kilometer lang en is te bewandelen met een tablet. Dankzij deze tablet wordt de natuur gecombineerd met virtual reality. Op deze manier leren en beleven jouw kinderen op een verrassende manier de natuur, dieren, geschiedenis, mysteries en sages van de desbetreffende plek. Deze wandeltocht is ontzettend populair in Drenthe, waardoor het verplicht is om van tevoren te reserveren. Wil je nog meer de natuur beleven? Volg dan eens met je kinderen een fietsroute in Drenthe!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *