Nieuwe trap? Dit zijn je opties

Ga je binnenkort verhuizen en wil je graag de trap veranderen? Dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Het is wel belangrijk dat je precies weet hoe je de trap wil veranderen. Hieronder kan je de allerlei opties vinden voor het renoveren van jouw trap. Blijf dus vooral hieronder verder lezen. 

 

Trap bekleden

Een optie voor het renoveren van je trap kan het bekleden van de trap zijn. Dit past echter niet bij elk huis. Het is dus afhankelijk van jouw wensen voor de traprenovatie en of het binnen jouw interieur past. Het is wel belangrijk dat je de juiste kleur van de bekleding kiest. Het zou zonde zijn als je de trap laat bekleden, maar uiteindelijk niet tevreden bent met de kleur.

 

Maar waarom zou je dan eigenlijk de trap bekleden? Een groot voordeel van het bekleden van jouw traplift is dat deze het geluid kan dempen. Dit is vooral fijn als je een groot gezin hebt waar iedereen bijvoorbeeld op een ander tijdstip opstaat om naar werk of school te gaan. Daarnaast zorgt een bekleden trap ervoor dat er wat meer grip is. Dat betekent dat kinderen minder snel kunnen uitglijden op de trap. 

 

Beton gebruiken

Vind je een bekleden trap toch wat ouderwets ogen en houd je meer van die stoere stijl? Dan is wellicht betonstuc een goede optie voor jou. Dit ziet er altijd heel erg modern uit en past in veel huizen tegenwoordig. Je kan voor verschillende kleuren kiezen van het beton en dit betekent dat je een kleur kan uitzoeken die perfect past bij jouw interieur. 

 

Er zijn een aantal voordelen te noemen voor een betonnen trap. Denk ten eerste aan het feit dat de trap geheel waterdicht is. Als je drinken morst, is het niet erg. Je kan het makkelijk wegvegen en het ziet er weer mooi uit. Ga je de trap bekleden met betonstuc? Kijk dan bij prijs zoofy om erachter te komen wat voor kosten er bij een traprenovatie komen kijken. 

 

Trap schilderen

De laatste optie die je kan doen voor een traprenovatie, is het schilderen van de trap. Deze optie kent allerlei voor- en nadelen. Voordat je begint met schilderen, is het wel belangrijk dat je de trap goed schuurt en ontvet. Je kan bijvoorbeeld trappen van steen of hout schilderen als dat je voorkeur heeft.

Het voordeel van een trap schilderen is dat je veel verschillende kleurenopties hebt. Je kan als het ware elke soort kleur gebruiken. Dit brengt met zich mee dat het best wel een goedkope manier van renoveren is. Wat kost een traprenovatie? Dat hangt af van jouw wensen. Het nadeel van schilderen is dat het wat minder lang mooi blijft.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *