Online apotheken worden steeds populairder

Vandaag de dag kan je bijna alles online kopen. Kledij, meubels, boeken en nu ook medicijnen. Online apotheken worden steeds populairder omdat het verschillende voordelen heeft. Toch moet je met bepaalde zaken rekening houden en moet je enkele dingen nakijken om te controleren of de website waarop je iets wil bestellen wel te vertrouwen is.

Waarom kiezen voor een online apotheek?

Een online apotheek heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat je niet meer afhankelijk bent van de openingsuren van je apotheker om de hoek. Wanneer je ’s avonds of in het weekend beseft dat je nog bepaalde producten nodig hebt, kan je deze heel eenvoudig online bestellen. Je hoeft er je zetel nog niet voor uit. Ideaal ook indien je bijvoorbeeld moeilijk te been bent.

Een ander groot voordeel van een online apotheek is dat het vaak goedkoper is dan bij je lokale apotheek. Kijk voor je bestelt ook even op het internet of je geen kortingscode kan vinden. De kans is groot dat je er wel een vindt. Naast gewone medicijnen zoals Dafalgan of Folavit hebben online apotheken nog heel wat andere producten in hun gamma. Denk maar aan shampoo, sportproducten of zelfs eten voor de dieren. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je nog verzendkosten moet betalen bovenop het bedrag waarvoor je koopt. Daarnaast duurt het ook enkele dagen voordat je je producten hebt.

Waar op letten?

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten wanneer je iets wil bestellen bij een online apotheek. Het belangrijkste is dat je online enkel medicijnen kan bestellen die zonder voorschrift te verkrijgen zijn. Denk maar aan vitaminen zoals Folavit. Biedt de website ook medicijnen aan die je niet bij een gewone apotheek zonder voorschrift kan krijgen, dan kan je best op zoek naar een andere website om oplichterij te voorkomen. Daarnaast is de kans groot dat deze medicijnen nep zijn, wat heel schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Wanneer je terecht komt op een website die je niet kent, kan je best op zoek gaan naar een groen logo waarbij staat ‘klik om te controleren of deze website legaal handelt’. Als je daarop klikt, kom je terecht bij de website van het FAGG. Dat is het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Daar vind je een lijst terug met alle online apotheken die te vertrouwen zijn. Vind je de site waarop je wil bestellen niet terug? Dan kan je best op zoek gaan naar een andere website.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *