Optimale beveiliging van je woning met een alarm- en camerasysteem

Afgelopen jaren hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het aantal inbraken afneemt. Zo is ook dit jaar het aantal opmerkelijk lager dan jaren terug. In het afgelopen halfjaar hebben er, door Nederland heen, ruim 9.800 woningen inbraken plaatsgevonden, terwijl dat aantal in het eerste halfjaar van 2019 neerkwam op circa 18.000. Goed nieuws dus.

Toch zijn de 9.800 inbraken afgelopen zes maanden er toch 9.800 te veel. Om dit aantal te laten dalen, zullen we de criminele daden met beide handen moeten aanpakken. Onder meer camerabeveiliging en alarminstallatie zijn bekende manieren om een inbraak te voorkomen. 

Alarmsysteem

Een alarmsysteem zal helpen bij het vertragen van de daad en het op de hoogte stellen van de bewoners en politie. Zodra de inbreker de woning betreedt, zal het alarmsysteem de crimineel afschrikken. Met behulp van sensoren wordt iedere indringer direct opgemerkt. Indien het alarm afgaat, zal er direct een melding naar de meldkamer doorgegeven worden. De kans dat de inbreker er met veel waarde vandoor gaat, is enorm klein. 

Camerasysteem

Ook beveiligingscamera’s blijken goed te werken om inbrekers af te schrikken. Met behulp van de camera’s worden de criminelen bij iedere beweging vastgelegd. Bij de camerabewaking staat identificatie en verificatie ook centraal. Doordat de camera’s criminelen enorm afschrikken, is het raadzaam om de camera in het zicht te hangen. Camera’s dienen als extra ogen op het moment dat de bewoners zich niet in het pand bevinden en zullen ook ’s nachts iedere beweging in beeld brengen. 

Alarminstallatie met camera

Zowel alarm- als camerasystemen zijn succesvolle manieren van bewaking. Door deze systemen samen te voegen, zal de woning optimaal beveiligd zijn. Zo zijn de camera’s een goede aanvulling op de alarmen. Indien er sprake is van gevaar zal het alarm afgaan en kunnen de camera’s elke beweging vastleggen. Als bewoner kunt u ook op afstand meekijken met de live-beelden of er mogelijk iets dreigends aan de hand is. Op die manier kan er snel gehandeld worden om de criminelen succesvol op te pakken. Daarnaast dienen de opgenomen camerabeelden als bewijsmateriaal tijdens een opsporing of onderzoek.   

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *