Overhemden voor mannen met een maatje meer

Nog niet eens zo gek lang geleden had je als man met een maatje meer quasi geen keuze wat kleding betreft. De enige opties die er waren op vestimentair gebied waren lelijke houthakkershemden die dan nog eens zelden echt lekker zaten. Daarbuiten? Moest je het stellen met vormeloze truien of t-shirts die niemand ooit met opzet aan zou doen.

Gelukkig is dat ondertussen voltooid verleden tijd. Meer en meer beseffen winkels en verkopers dat niet iedereen dezelfde maten heeft. Vroeger waren er een aantal standaard maten en daar moest je het dan maar mee doen. Dat terwijl voor grote mensen het vaak breder en soms ook langer moest. De situatie vandaag is helemaal anders. Nooit eerder is er zo veel keuze geweest voor mannen met een maatje meer. Waarom dan ook geen gebruik maken van die ongeziene keuzevrijheid? Grote maten herenkleding vinden is gemakkelijker dan ooit tevoren!

Een overhemd op maat

De opkomst van het internet heeft het leven van de moderne man er een stuk gemakkelijker op gemaakt. De hele wereld lijkt wel op een aantal klikken van jouw deur te leven en dat is lekker handig. Overhemden in de juiste maten zijn in enkele tellen te vinden en te bestellen zonder dat je ooit het huis uit hoeft. Zo kan je Casa Moda overhemden bestellen in een vingerknip. Dit merk, dat sinds 1974 bestaat, is voor velen ongetwijfeld een interessante keuze. Dat draait dan niet alleen maar om het feit dat ze een ruime collectie overhemden in grote maten aanbieden maar ook om de kwaliteit. Zo zijn de overhemden van Casa Moda volledig strijkvrij, iets dat als man op zijn minst toch een beetje aanspreekt. De stijl? Casual zonder kwaliteit uit het oog te verliezen.

Enkele tips

Je kleden als grote en brede man is soms een uitdaging vergeleken met de moeite die andere mannen erin moeten steken. Er zijn immers tal van zaken om mee rekening te houden. Om toch enkele zaken op een rijtje te zetten:

 

– De kleur
Zwart is de traditionele tip maar tradities zijn er soms ook om te breken. Zwart slankt dan wel af maar echt hip is het niet. Ga eens verder op onderzoek uit in het kleurenspectrum en kies voor een grijs hemd, een Bordeaux overhemd of een donkerblauw exemplaar.

 

– De stof
Grote en brede mannen zweten sneller en meer dan anderen. Dat is perfect normaal maar ook de reden dat je dan beter opteert voor stoffen zoals katoen en linnen. Deze ademende stoffen zorgen ervoor dat je op elk moment koeling krijgt tijdens de zwoele zomer. Een alternatief hiervoor is om te kiezen voor overhemden met korte mouwen.

 

– Wat zegt je gevoel?
Alles lijkt in kleding om de maten te draaien. Nochtans is dat slechts een indicatie en is de belangrijkste test nog altijd hoe jij je in het kledingstuk voelt tijdens het dragen. Probeer iets dat je graag ziet dan ook uit. Vind je het wel leuk en comfortabel zitten? Waarom koop je het dan niet gewoon?

 

Mensen met een maatje meer hebben historisch gezien het altijd moeilijker gehad om leuke kleding te vinden. Groot en breed zijn hoeft echter absoluut niet te betekenen dat je er niet piekfijn uit kunt zien. Een leuk overhemd met een toffe print, een egale kleur of gewoon veel stijl: het kan allemaal. Grote maten herenkleding is nooit eerder zo beschikbaar geweest. Profiteer er dan ook van en vind je eigen stijl!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *