Redenen om over te stappen op zonnepanelen

In de huidige tijd waarin we met elkaar dagelijks bezig zijn om onze CO2 uitstoot te verminderen, zijn zonnepanelen natuurlijk niet meer weg te denken. Het grote voordeel aan zonnepanelen op je dak, is dat je in principe direct begint met het besparen op je energiekosten. Dat betekent dus ook, dat je vooraf voor jezelf kunt uitrekenen hoe lang of het duurt, alvorens jij je investering weer hebt terugverdiend. Om je een idee te geven welke voordelen het heeft om over te stappen op zonnepanelen, hebben we hieronder een aantal redenen voor je op een rijtje gezet. Dus heb jij nog geen zonnepanelen, dan is het goed om hier een aandacht naar te kijken.

Direct besparen op je kosten

Uiteraard gaan er met de aanschaf van een paar zonnepanelen op het dak de nodige kosten gemoeid. Toch zie je, dat wanneer je dit doet, je direct begint met het besparen op je maandelijkse energiekosten. Door dit door te rekenen en te delen door de prijs die jij hebt betaald voor je panelen, kun je eenvoudig uitrekenen hoe lang of het voor jou duurt om je zonnepanelen terug te verdienen. De gemiddelde terugverdientijd ligt momenteel ergens rond de 6-8 jaar en daarna is alles pure winst. Het grote voordeel van zonnepanelen, is dat ze tot wel 20 a 25 jaar mee kunnen gaan. Je kunt je dus voorstellen, dat wanneer je ze volledig hebt ‘terugverdiend’ je nog een jaar of 15 volledig kosteloos stroom kunt opwekken. Zo is het dus absoluut geen uitgave, maar met de huidige rentestand een zekere investering.

Goed voor het milieu

We moeten met elkaar allemaal een stuk minder uitstoten. Door te kiezen voor zonnepanelen, is dit een eerste ontzettende goede stap. Vaak heb je het zelf helemaal niet door, maar het is wel degelijk een stuk beter. Zo hoeft er geen stroom te worden opgewekt in grote centrales en is het enige wat jij hoeft te doen, hopen dat de zon regelmatig schijnt. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een zwembad of jacuzzi in de tuin hebt, dan zal je al snel merken dat dit tot wel enkele tientallen euro’s kan besparen per maand. Niet voor niets kiezen mensen er steeds vaker voor om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak. Daarnaast zal je ook direct merken, dat je maandelijkse lastig flink naar beneden zullen gaan. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is gas om de ketel te kunnen verwarmen.

Zonne, Zonnepanelen, Fotovoltaïsch, Hernieuwbaar

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *