Styling tips voor lichte ruimtes

De voordelen van plissé gordijnen zijn overduidelijk. Het is een uiterst stijlvolle en tijdloze raamdecoratie die bijna in alle soorten ramen (en deuren) toepasbaar is en die weinig ruimte inneemt. Ze kunnen worden op verschillende manieren tot een kleine stapel worden opgetrokken en zullen het zicht naar buiten dus nauwelijks belemmeren. Plissé gordijnen kunnen ook prima met gordijnen of inbetweens worden gecombineerd. Behalve dat plissé gordijnen in diverse kleurstellingen, soorten stof en lichtdoorlatendheid kunnen worden geleverd, kunnen ze ook met een verduisterende stof worden geleverd. Een verduisterend plissé gordijn heeft nog meer voordelen.

Verduistering

Een verduisterend plissé gordijn, ook wel eens dupli gordijn genoemd, dat op maat is gemaakt, kan een ruimte volledig verduisteren. Dat is vooral erg prettig in een slaapkamer, een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Wanneer je slaapkamer helemaal verduisterd is, slaap je niet alleen beter maar ook langer. De verduisterende stof van plissé gordijnen is 100% lichtdicht maar ook zichtdicht. Daardoor kan er niemand naar binnen kijken en kun je volledig van je privacy genieten, niet alleen in je slaapkamer maar ook in je badkamer.

Isolatie en geluiddemping

Een verduisterend plissé gordijn heeft een warmte werende of isolerende werking. Die isolerende werking komt door de stilstaande lucht die in de honingraatstructuur van de stof ontstaat. In het stof van verduisterende plissé gordijnen zit ook nog een speciale folie. Samen wordt zo het isolerende effect gecreëerd. Zo blijven ruimtes die van verduisterende plissé gordijnen zijn voorzien perfect op temperatuur. Warm in de winter, koel in de zomer. Het heeft bovendien ook nog een geluiddempende werking en houdt geluiden van buitenaf tegen.

Overal toepasbaar en op maat

In elk soort raam toepasbaar zoals lichtkoepels, schuine ramen, dakramen, kantelramen of deuren. Kan er niet in een kozijn worden geboord? Geen nood, je kunt plissé gordijnen heel eenvoudig op het raamklemmen met behulp van klemsteunen.

Overal eenheid en balans

Om een eenheid in je woning of kantoor te krijgen, is de gewone, lichtdoorlatende stof ook in verduisterende stof verkrijgbaar. Zo krijg je een rustig geheel, maar kunt elke ruimte naar wens deels of geheel verduisteren.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *