Tijd om je huis goed aan te pakken? Kies voor kunststof!

Begint het hout in en om je huis er slechter uit te zien? Tijd om te klussen dus. Je kunt er voor kiezen om het hout weer te vervangen voor nieuw hout, maar tegenwoordig wordt het gebruik van kunststof steeds populairder. En dat is niet voor niets. In onderstaand artikel leg ik je al deze voordelen uit.

Kunststof is duurzaam

Duurzaamheid is in de loop der jaren steeds populairder aan het worden en je hoort het ook steeds vaker terugkomen. Misschien denk je bij duurzaamheid aan elektrische auto’s of afval scheiden. Maar het is veel meer dan dat. Je kunt namelijk ook in en om het huis verduurzamen. Je kunt kiezen voor zonnepanelen, een warmtepomp maar ook voor Keralit kunststof gevelbekleding. Dit laatste is steeds meer een trend. Kunststof gaat jarenlang mee en je ontvangt in veel gevallen zelfs 10 jaar garantie.

De prijs van kunststof gevelbekleding

Fijn die duurzaamheid, maar ben ik niet veel meer geld kwijt dan als ik voor hout ga? Het is maar net hoe je het bekijkt: de aanschafprijs van houten gevelbekleding is goedkoper dan de kunststof variant. Maar als we kijken naar het totaal plaatje en het onderhoud dat in de jaren dat volgt gedaan moet worden is kunststof gevelbekleding zeker niet duurder. Houten gevelbekleding moet een keer in de zoveel jaren geverfd worden, hier zitten hoge kosten aan. Ook komt houtrot veel voor waardoor er vaak reparaties gedaan moeten worden. Bij kunststof gevelbekleding is dit allemaal niet het geval.

Zitten er nog meer voordelen aan kunststof gevelbekleding?

Jazeker! Nog veel meer. Naast dat kunststof gevelbekleding onderhoudsarm is is de gevelbekleding in diverse kleuren beschikbaar waardoor het nooit geschilderd hoeft te worden. Kies je voor de kunststof gevelbekleding van Keralit dan krijg je zelfs 10 jaar garantie. De kunststof gevelbekleding is makkelijk te plaatsen en is de perfecte vervanging voor hout. De gevelbekleding is namelijk zelfs te koop met houtnerf, hierdoor lijkt het op hout maar heeft het de voordelen van kunststof.

Ben jij dus opzoek naar manieren om je huis te verduurzamen of heb je simpelweg geen zin meer in het onderhoud van je gevel dan is kunststof gevelbekleding voor jou de oplossing. Tegenwoordig hoef je er niet eens meer voor naar de bouwmarkt, het wordt door veel webshops gewoon bij jou thuis gebracht. Een van die websites is Holland Kunststof. Zij hebben een ruim assortiment aan kunststof gevelbekleding en andere kunststof bouwmaterialen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *