Tips voor de meivakantie

Wil je in de meivakantie op een korte vakantie gaan en daarbij voldoende vrijheid behouden om je eigen plan te kunnen trekken? Overweeg dan eens een roadtrip. Anders dan wanneer je met het vliegtuig of het openbaar vervoer zou gaan, kun je met eigen vervoer vertrekken en terugkomen wanneer je maar wilt. Je zit immers niet vast aan vluchtschema’s en dienstregelingen. Ook kun je onderweg stoppen wanneer en zo vaak je maar wilt. Dit is ideaal om op je gemak foto’s te maken van dat mooie uitzicht of om even uit te rusten en wat te drinken.

Laat je verrassen

Je kunt een korte roadtrip voor een groot gedeelte plannen. Je kunt dan een aantal plaatsen selecteren waar je naartoe wilt gaan en vooraf bepalen hoeveel tijd je ongeveer per plaats wilt doorbrengen. De avonturiers onder ons kunnen er juist voor kiezen om zonder een al te strak schema te vertrekken. Je stapt in de auto, rijdt en ziet wel waar je uitkomt. Op deze manier zal je op plaatsen terechtkomen waar je het bestaan niet eens van wist.

Veel zien in korte tijd

Met de auto kun je veel kilometers afleggen in een relatief korte tijd. Dit is een van de redenen dat een roadtrip een gunstige manier is om je meivakantie door te brengen. Je kunt namelijk heel veel musea bezoeken, historische monumenten bezichtigen en natuurgebieden bewonderen. Wanneer je zowel cultuur als natuur en vermaak wilt, dan kun je overwegen om naar Tossa de Mar in het Spaanse Gerona af te reizen. Je bevindt je dan op ongeveer 100 kilometer van de zuidelijke grens van Frankrijk en je bent tegelijkertijd slechts zo’n 95 kilometer verwijderd van de wereldstad Barcelona. In Tossa de Mar zelf vind je stranden en gezellige winkelstraatjes. Het plaatsje is veel minder toeristisch dan de bekendere badplaatsen in deze regio. Daardoor is het Spaanse karakter er meer behouden gebleven.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *