Verwarmen en verkoelen met plafondverwarming

Tegenwoordig hebben veel mensen vloerverwarming in hun huis. Wandverwarming en plafondverwarming komen nog iets minder vaak voor, terwijl de techniek hetzelfde is.  

Egale verspreiding van de warmte 

De meeste huizen krijgen hun warmte door radiatoren. Het nadeel hiervan is dat de warmte maar van 1 plek komt. Vloerverwarming en plafondverwarming werken effectiever omdat de warmte een egale verspreiding heeft. De verwarmingsslangen worden namelijk aangebracht over de gehele oppervlakte. Een voordeel van plafondverwarming is dat de warmte van boven komt en daardoor voelt alsof de zon op je schijnt. 

Koelen met plafondverwarming
Plafondverwarming zorgt niet alleen voor warmte maar kan in de zomer ook voor extra verkoeling zorgen. Koelen met vloerverwarming kan als minder prettig ervaren worden omdat dit zorgt voor koude voeten. Koelen met plafondverwarming zorgt voor een koeler hoofd. In vergelijking met een airco heeft het verschillende voordelen. Zo is koelen met plafondverwarming stil en tochtvrij, in tegenstelling tot de airco.  

Maar warme lucht stijgt toch naar boven? 

Vaak wordt gedacht dat plafondverwarming niet goed zou werken omdat warme lucht naar boven stijgt. Dit is niet waar. De warmtestralen verspreiden zich namelijk juist naar de koudere plekken in het huis. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding die zelfs onder tafels voor warmte zorgt. 

Nog meer voordelen 

Plafondverwarming heeft nog veel meer voordelen. Plafondverwarming is bijvoorbeeld erg energiezuinig omdat deze gebruik maakt van een lage temperatuurverwarming. Dit scheelt aan het einde van de rit behoorlijk in de portemonnee. Daarnaast creëer je meer ruimte in huis omdat je geen radiatoren hoeft te instaleren. Plafondverwarming is geschikt voor zowel natte als droge ruimtes en kan dus gebruikt worden in het hele huis. Wil jij meer weten over plafondverwarming of wil je de warmte zelf ervaren? Ga naar ClimaLevel voor meer informatie over de mogelijkheden. 

 Gratis stockfoto met accu, appartement, batterij

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *