Vijf voordelen van zacht water

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de overstap naar zacht water te maken. De voornaamste reden hiervoor is dat dit water geheel kalkvrij is. Dit smaakt niet alleen lekkerder, maar brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld beter voor het milieu en verhoogt het jouw comfort. Maar wat zijn nou precies de vele voordelen van zacht water? In deze blog vertellen wij je de vijf belangrijkste voordelen. Lees snel verder en wie weet haal jij binnenkort de revolutionaire waterontkalker in huis!

 

1. Schoonmaken wordt kinderspel

Het is inmiddels algemeen bekend dat kalkaanslag voor veel problemen in het huishouden zorgt. Zo ontstaat hierdoor de typische witte kalkaanslag op kranen, glazen en douchekoppen die vaak lastig te reinigen is. Door een waterverzachter aan te schaffen gaat het schoonmaken direct een stuk gemakkelijker en sneller, waardoor je flink veel tijd bespaart. Bovendien hoef je nu niet meer speciale reinigingsmiddelen aan te schaffen wat je ook nog een geld bespaart.

 

2. Zacht water is beter voor huid en haar

Wanneer je regelmatig naar de kapper gaat, dan heb jij je kapper vast wel eens horen praten over zacht water. Dit is niet zo gek aangezien zacht water veel beter is voor je huid en haar. De kalk in water blijft namelijk achter op je huid en in je haar zodra het water verdampt is. Dit vormt een residu, waardoor niet alleen de huid kan gaan irriteren maar ook uitdrogen. Met zacht water voelen zowel je huid als je haar gezonder en gladder aan.

 

3. Beter voor kleding en linnen

Daarnaast is het gebruik van een waterontharder ook beter voor jouw kleding en linnengoed. Bij hard water blijven er immers kalkdeeltjes achter die zorgen voor een ruwer oppervlak. Hierdoor kunnen de vezels van jouw wasgoed schuren en kan jouw kleding sneller kapotgaan. Wanneer je zacht water gebruikt, dan heb je hier geen last meer van aangezien er geen kalk meer aanwezig is.

 

4. Langere levensduur van huishoudelijke apparaten

Het grootste probleem bij hard water is dat er veel mineralen in het water zitten die zorgen voor kalkaanslag. Deze kalkaanslag zal zich niet alleen ophopen in de leidingen, maar zorgt er ook voor dat jouw huishoudelijke apparaten meer energie gaan verbruiken. De apparaten moeten nu immers meer werk leveren voor hetzelfde resultaat. Door de overstap naar zacht water te maken, merk je direct dat jouw huishoudelijke apparaten altijd kalkvrij zijn en daardoor minder energie verbruiken.

 

5. Beter voor het milieu

Wist je dat het ontkalken van jouw huishoudelijke apparaten slecht is voor het milieu? Deze speciale schoonmaakmiddelen bevatten vaak chemische stoffen die uiteindelijke giftig zijn voor de dieren en planten in onze omgeving. Met een waterontharder heb je geen last meer van kalkaanslag, waardoor je dus ook minder schoonmaakmiddelen hoeft te kopen. Hiermee verlengt zacht water dus niet alleen de levensduur van verschillende apparaten, maar is het ook aanzienlijk beter voor het milieu.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *