Waar vind je design voor een fijn prijsje?

Wie aan designmeubels denkt, denkt vaak aan stoelen van €500 of meer. Gelukkig is dit tegenwoordig al lang niet meer zo en zijn er mogelijkheden om betaalbare meubels te vinden die voldoen aan de eisen voor design. 

Hoe kan design eigenlijk worden gedefinieerd? 

Volgens Alterego Design is de definitie van een design meubel een meubel waarin het milieu, de nut van kunst, de bruikbaarheid van de techniek, esthetiek en kwaliteit worden verenigd. De ene persoon zal zeggen dat rechte lijnen en primaire kleuren passen bij een designmeubel, de ander zal aangeven dat hier ronde of complexe lijnen en complexe kleuren bij horen. 

Waar vind ik betaalbaar design? 

Nieuwe designproducten

Veel meubelwinkels bieden tegenwoordig design, zoals Skogen. De mensen achter deze webshop maken de prijs-kwaliteit(-design)verhouding mogelijk door disintermediatie: het minimaliseren of volledig overslaan van tussenpersonen of -leveranciers in de bevoorradingsketen, zodat je als consument niet steeds aan de winst van tussenschakels betaalt, maar de winst voor jouw portemonnee is. Een van de unieke items die ze bieden zijn deze velvet-stoelen

Tweedehands designproducten

Over het algemeen zijn tweedehands producten goedkoper dan nieuwe. Wie denkt dat tweedehands producten vies of per definitie beschadigd zijn, moet maar eens goed kijken in een kringloopwinkel of op online marktplaatsen. Kringloopwinkels zijn vaak streng in de selectie van de producten die ze gaan aanbieden in de winkel. Producten die worden afgewezen worden soms alsnog opgelapt of gerecycled. Sommige mensen doneren bijna nieuwe aan de lokale kringloop of zetten het op marktplaats, omdat ze het niet meer kunnen retourneren naar de originele winkel. Het is ook niet vies om tweedehands spullen te gebruiken. Ze worden bij de kringloopwinkel al goed schoongemaakt en zelf kun je dit ook nog doen. Het maakt ook niet echt uit of je huidschilfers van jezelf of iemand anders in je  bank hebt zitten. Huismijten komen er toch wel op af. Maar terug naar het belangrijkste: je kunt de meest bijzondere items vinden via tweedehands winkels of online kanalen. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *