Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Ben je op zoek naar een woning en weet je niet waar je allemaal op moet letten bij het aankopen van een huis of appartement, schakel dan de hulp in van een aankoop makelaar. 90% van de mensen schakelt bij het verkopen van een woning een verkoopmakelaar in. Alleen het inschakelen van een aankoop makelaar bij het kopen van een woning wordt nog wel eens overgeslagen.

Wat kan een aankoopmakelaar voor jou betekenen?


Een aankoopmakelaar kan van grote toegevoegde waarde zijn door kennis en expertise toe te voegen. Een aankoopmakelaar heeft natuurlijk ervaring opgedaan en weet wat de belangrijke punten zijn om naar te kijken. Hij of zij laat zich niet leiden door emoties en is in staat om puur naar de zakelijke aspecten te kijken. Wanneer je zelf bijvoorbeeld op basis van gevoel een sterke voorkeur hebt voor een huis, ben je misschien geneigd om eventuele zakelijke nadelen te negeren. Een aankoopmakelaar zorgt er dan voor dat je hier toch echt rekening mee houdt en dat je een verstandige keuze maakt. Uiteraard speelt je gevoel bij een huis ook een belangrijke rol en houdt de aankoopmakelaar hier ook rekening mee. Een aankoopmakelaar voorkomt hiermee dus dat je een enorme miskoop begaat en dus een ‘kat in de zak’ koopt. Tot slot worden ook de administratieve en juridische taken uit handen genomen, waardoor u zich beter kunt focussen op de andere aspecten. Kort samengevat, een aankoopmakelaar neemt het gehele traject over van de koper en vertegenwoordigt zijn of haar belangen. De makelaar bekijkt de bouwkundige staat, de waarde van het huis en neemt de administratieve taken op zich. Hierbij wordt geprobeerd om het huis voor een zo gunstig mogelijke prijs te bemachtigen.

Welke aankoopmakelaar moet ik inschakelen?


Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar is het belangrijk om erop te letten of deze is aangesloten bij een branchevereniging. Een branchevereniging biedt namelijk meer kwaliteit en zekerheid. De grootste belangenvereniging van Nederland is de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Thoma Post is bijvoorbeeld een makelaarsbureau die is aangesloten bij het NVM. Naast het NVM zijn er ook nog andere gevestigde brancheverenigingen zoals VBO makelaars en VastgoedPro.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *