Waarom een massage helpt tegen stress

Veel mensen die bij een massage nemen, kampen met stress. Dit kan stress zijn die een korte periode duurt omdat er bijvoorbeeld een deadline moet worden gehaald of een belangrijke toets moet worden gemaakt. Maar het kan ook langdurige stress zijn, omdat er zorgen zijn over financiën, privé situatie of ziektes. Hoe zit dat dan met stress en massage? Hoe helpt massage bij stress? In deze blog gaan wij daar verder op in.

 

Hoe helpt massage bij stress?

 

Een massage kan je helpen bij het ontspannen en het ervaren van minder stress. Bij een ontspanningsmassage neemt het oxytocine gehalte toe. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het geeft je een gevoel van veiligheid, rust en verbinding. Het zorgt ervoor dat je beter beschermt bent tegen de negatieve effecten van stress. Tevens komt je lichaam ook sneller tot rust.

 

Een massage kan ook effect hebben op het immuunsysteem. Door een massage nemen de witte bloedcellen in het lichaam toe. De witte bloedcellen hebben een rol in het immuunsysteem en zorgen dat ziekteverwekkers en andere schadelijke stoffen worden aangepakt en vernietigd.

Een massage helpt ook om je weer een te voelen met je lichaam. Door constante stress wordt je lichaam namelijk verdoofd. Stress zorgt ervoor dat je de signalen die je lichaam afgeeft niet meer oppikt. Je weet niet wanneer je moet stoppen. Door een massage word je je bewust van je lichaam en kan je weer beter aanvoelen wat wel en niet goed is voor je. Dat hoeft niet alleen op lichamelijke vlak, maar kan ook op geestelijke gebied zijn.

 

Ontspannen voelen tijdens een massage

 

Bij het geven van een massage is het belangrijk dat je klant goed ontspant om zo het maximale effect te bereiken. Om er voor te zorgen dat het lichaam ontspannen is, is het ook belangrijk om te zorgen voor een ontspannen sfeer voor de klant. Dit creëer je door een rustige en prettige massagepraktijk te hebben, zorgt voor voldoende handdoeken, lekkere massage olie en zorg voor een professionele en comfortabele massagetafelhoes met uitsparing

 

Een hoeslaken met of zonder uitsparing kun je kopen in veel verschillende kleuren. Het is hygiënisch om een hoeslaken voor de massagetafel regelmatig te wassen, zorg er daarom voor dat je er altijd wat op voorraad hebt. Hoeslakens gemaakt van badstof zijn extra comfortabel en zacht om op te liggen, dit in tegenstelling tot een volledig katoenen hoeslaken. Hoeslaken badstof wordt gemaakt van een goede kwaliteit katoen gecombineerd met polyester. Dit zorgt voor het comfortabele gevoel. Het ligt fijn, oogt mooi en is hygiënisch. Eigenlijk is er dus geen reden waarom je niet voor een massagetafel hoes zou gaan!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *