Waarom zijn zonnepanelen niet meer weg te denken anno 2021?

Iedereen om je heen heeft het erover: zonnepanelen. Waar de ene vriend niet kan ophouden over de hoeveelheid zonne-energie die hij al opgewekt heeft, raakt een andere vriendin niet uitgepraat over het feit dat de investering het helemaal waard is geweest. Wanneer jij je steentje bij wil dragen aan het verhelpen van de klimaatcrisis, is het dan ook een goed idee om je te verdiepen in de werking en onderdelen van een PV-systeem. Of je nu op zoek bent naar zonnepanelen Amersfoort of zonnepanelen Ermelo: Zonneprofijt weet als geen ander waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen en informeert je graag over de mogelijkheden. Wist jij namelijk al dat er mono- en polykristallijne zonnepanelen bestaan en was jij er al achter dat optimizers in jouw geval misschien geen overbodige luxe zijn? 

Zijn monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen geschikt voor mijn woning?

Het ene zonnepaneel is het andere niet, wat veroorzaakt wordt door de hoeveelheid kristallen in het zonnepaneel. Hoe meer kristallen, hoe beter gaat hier bovendien niet voor op. Omdat ieder kristal onafhankelijk van de andere kristallen functioneert, is het effectiever om een paneel aan te schaffen bestaande uit één kristal. Monokristallijne zonnepanelen worden ook in een steeds aantrekkelijkere prijs-kwaliteitverhouding aangeboden, waardoor Zonneprofijt besloten heeft alleen dit zonnepaneel te installeren op daken van woningen.

Wat zijn optimizers en waarom heb ik ze nodig?

Idealiter staat jouw dak volop in de zon, waardoor je je zonnepanelen maximaal kunt benutten. In veel gevallen is dit echter een droomwereld, omdat er op veel daken sprake is van schaduwwerking. Als gevolg hiervan zal de effectiviteit van de zonnepanelen afnemen. Gelukkig kan dit probleem verholpen worden met optimizers, waarmee je voorkomt dat alle zonnepanelen presteren zoals het slechtst presterende paneel. 

Ben jij benieuwd wat Zonneprofijt voor jou kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *