Waarop letten bij een badkamer renovatie?

Denk je erover om binnenkort je badkamer te renoveren? Dan is het goed om van tevoren over een aantal belangrijke zaken na te denken. In deze blog vind je meer informatie over de verschillende onderdelen en de gemiddelde kosten van een badkamer renovatie.

Plattegrond badkamer

Allereerst is het van belang dat je een uitgewerkte plattegrond hebt van de ruimte die je tot jouw beschikking hebt. Je moet daarbij precies weten waar jouw leidingen langs lopen. Dit bepaalt namelijk grotendeels ook de locatie van de wc en de douche. In veel gevallen is het mogelijk om leidingen te verplaatsen. Dit kan verschillen per situatie, daarom kun je dit het beste samen met een geschikte vakman bespreken. 

Naast de ligging van de leidingen is het voor het maken van de plattegrond ook van belang om de juiste maten te kunnen noteren. Denk daarbij aan de maten van de muren, de deuren, de radiatoren, de ramen en het plafond. Ook is het handig om te weten of de deuren naar binnen of naar buiten openslaan. 

Interieur

Nadat je de plattegrond compleet hebt kun je deze gaan inrichten. In deze fase kun je bijvoorbeeld eerst online inspiratie opdoen uit verschillende badkamer magazines, websites en/of blogs. Vervolgens kun je met een aardig idee bij verschillende badkamerspecialisten langs, zodat je sommige ideeën (deels) uitgewerkt kunt zien in de showrooms. Op die manier wordt jouw droombadkamer steeds een beetje realistischer en kun je uiteindelijk een definitief ontwerp op papier krijgen. 

Materialen

Met het ontwerp kun je vervolgens gedetailleerde keuzes maken. Daarin kun je bijvoorbeeld rekening houden met een aantal waarden, namelijk: de productie, het onderhoud en de kosten. Vind je het belangrijk dat je weet waar het materiaal van gemaakt is en hoe dit geproduceerd is? Dan kun je jouw zoektocht naar materialen daarop afstemmen door bijvoorbeeld te zoeken naar duurzame badkamer materialen. 

Het benodigde onderhoud van materiaal kan ook een afweging zijn om voor het een of voor het ander te kiezen. Hout zal naar verwachting bijvoorbeeld eerder aan vervanging toe zijn dan steen. Ook de kosten van het materiaal kunnen een belangrijke factor zijn in jouw keuzes voor materialen. Je kunt veel zelf online opzoeken, maar het kan ook heel fijn zijn om deze zaken en afwegingen met een specialist te bespreken. 

Gemiddelde kosten

De gemiddelde kosten voor een badkamerrenovatie lopen enorm uiteen. Dit hangt helemaal af van de grote van de renovatie en de mate van luxe die je graag zou willen. Voor het gemak kun je uitgaan van prijzen tussen de 1.000 en 10.000 euro. Deze schaal kun je vervolgens indelen in de volgende drie niveaus: 

  1. Een kleine & simpele renovatie
  2. Een gemiddelde verbouwing
  3. Een grote & luxe renovatie 

Het is dus erg lastig om te bepalen wat de kosten precies zullen zijn voor jouw verbouwing. Via MyGo.nl kun je verschillende specialisten en meer informatie vinden over het renoveren van een badkamer. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *