Wat is een autokrediet?

Een autokrediet is lening die je afsluit wanneer je een auto wilt kopen maar deze niet in een keer kunt betalen. Bij het afsluiten van een autokrediet wordt als eerste bepaald wat het bedrag is dat er wordt geleend. Vervolgens wordt er bij het afsluiten van een autokrediet ook vastgelegd wat de looptijd van de lening is, hoeveel rente er over de lening moet worden betaald en wat dus het uiteindelijke maandbedrag zal zijn. Een autokrediet kun je bij verschillende bedrijven aanvragen, al deze bedrijven zullen echter andere eisen stellen voor het afsluiten van een autokrediet en ook de rente kan per bedrijf verschillen. Een autokrediet kun je daarnaast voor zowel een nieuwe als een tweedehands auto. 

Een autokrediet voor een nieuwe auto

Het aanvragen van een autokrediet bij een bank voor het kopen van een nieuwe auto zal in de meeste gevallen niet tot veel problemen leiden. De voorwaarden bij een autokrediet voor een nieuwe auto zijn namelijk een stuk gunstiger dan de voorwaarden bij een autokrediet voor een tweedehands auto. Om gebruik te maken van de gunstige voorwaarden van een autokrediet voor een nieuwe auto hoeft een auto echter niet altijd helemaal nieuw meer te zijn. Wanneer je een auto koopt die maximaal twee jaar oud is kun je in de meeste gevallen namelijk ook een autokrediet voor een nieuwe auto aanvragen en soms is dit zelfs een periode van drie jaar.

Een autokrediet een tweedehands auto 

Zoals al eerder benoemd zijn de voorwaarden bij een autokrediet voor een tweedehands auto vaak een stuk minder gunstig dan de voorwaarden bij een autokrediet voor een nieuwe auto. Bij een autokrediet voor een tweedehands auto wordt namelijk meer rente gevraagd wat inhoud dat je meer geld moet betalen voor de lening. Hoeveel hoger de rente bij een autokrediet voor een tweedehands auto is in vergelijking met de rente bij een tweedehands auto zal per bank verschillen maar dit kan oplopen tot een rente die wel twee keer zo hoog is. De reden hiervoor is dat een tweedehand auto vaak minder waard waardoor de bank minder zekerheid heeft dat het geleende bedrag kan worden teruggehaald. 

Welk bedrag kun je lenen?

Bij het bepalen wat het precieze bedrag is dat je voor een autokrediet kunt aanvragen spelen meerdere factoren een rol en dit verschilt daarom per situatie. Het belangrijkste punt waar naar wordt gekeken bij het bepalen van de hoogte van het autokrediet is de waarde van de auto die je wilt gaan kopen en hoeveel geld je zelf kunt inleggen. Je kunt er echter ook voor kiezen om iets meer te lenen dan dat je eigenlijk nodig zult hebben omdat bij een hoger autokrediet de rente lager kan liggen. Daarnaast kun je soms zelfs meer lenen dan de waarde van het voertuig, houd echter wel altijd goed in gedachte dat je niet meer leent dan je kunt betalen. 

Het verschil tussen autokredieten van verschillende banken

Er zijn vele verschillende banken waarbij je een autokrediet kunt aanvragen en deze banken hebben allemaal andere voorwaarden. Denk hierbij dus onder andere aan de verschillende percentages rente die ze vragen maar ook aan de voorwaarden waaraan je moet voldoen om een autokrediet aan te kunnen vragen. Daarnaast kun je bij sommige banken korting krijgen wanneer je de aanvraag voor een autokrediet online regelt of wanneer je een autokrediet aanvraagt voor een elektrische auto. Wanneer je van plan bent om een autokrediet aan te vragen is het daarom een goed idee om vooraf een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders, dit kan tegenwoordig heel erg gemakkelijk online en kost daardoor ook niet heel veel tijd.  

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *