Wat zijn de voordelen van PVC tegels?

De afgelopen jaren is de PVC vloer enorm in populariteit gestegen. Dit is niet zo gek aangezien deze vloer over meerdere voordelen beschikt. Zo imiteert de PVC vloer niet alleen de uitstraling van echt hout, maar is hij ook 100% waterbestendig. Hierdoor kan jij met een gerust hart de vloer dweilen zonder kans op beschadigingen. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om PVC tegels in jouw huis te leggen. Dit zijn vierkante tegels die gemaakt zijn van het beste kunststof. Ondanks dat deze vloer de uitstraling van echte tegels imiteert beschikt het ook over verschillende voordelen. Maar wat zijn nou deze voordelen? In deze blog zetten wij alle voordelen voor jou op een rijtje.

Onbreekbaar

Het grootste voordeel van PVC tegels is misschien wel dat ze onbreekbaar zijn. Door gebruik te maken van hoogwaardig kunststof gaan de tegels tijdens het transport niet kapot. Het materiaal is immers ontzettend licht, waardoor het tegen een stootje kan. Daarnaast hoef je geen zware tegels meer te tillen. Dit is een stuk gezonder voor jouw rug. Het regelen van speciaal transport is met PVC tegels ook verleden tijd. Deze vloer weegt bijna niets. Hierdoor kan je gemakkelijk zelf de vloer ophalen bij de winkel. 

Vloerverwarming

Ben jij een echte koukleum? Dan is iedere PVC vloer jouw beste vriend. Deze vloeren houden namelijk warmte vast, waardoor je nooit meer last krijgt van koude voeten. Dit in tegenstelling tot een tegelvloer die juist altijd koud aanvoelt. Wanneer je helemaal geen radiatoren meer in huis wilt, dan kan je de Floorify PVC eenvoudig combineren met een vloerverwarming. Doordat deze vloer een minimale dikte heeft zal de warmte zich snel verspreiden. Ideaal als je een huis hebt dat moeilijk warm te stoken is!

Geluiddempend

Niets is vervelender dan een gehorig huis. Gelukkig is dit vandaag de dag eenvoudig te verhelpen door PVC tegels te plaatsen. Deze vloer is namelijk enorm geluiddempend. Dit is mogelijk dankzij de ondervloer die zorgt voor een optimale demping. Zodra de Hebeta PVC tegels hierop verlijmd zijn dan hoor je helemaal niets meer. Het is nu zelfs mogelijk om jezelf geruisloos door het huis te bewegen. Wist je dat een tegelvloer ook geluiddempend is? Dit komt doordat geluid niet weerkaatst op steen. Beide vloeren verminderen dus aanzienlijk de geluidsoverlast. 

PVC tegels leggen

Als laatste zijn de PVC tegels eenvoudig zelf te leggen. Deze vloer beschikt namelijk over een handig kliksysteem. Wanneer je besluit om de PVC tegels alleen te leggen dan kost dit iets meer tijd. Weleens waar bespaar je aanzienlijk op de kosten voor een eventuele legservice. Daarnaast kun je zelf bepalen welke kleur voegstrip je gaat gebruiken. Hiermee voorkom je dat er een kleur wordt gebruikt die jij toch niet zo mooi vindt. Het is ook mogelijk om de voegstrip helemaal weg te laten. Dit is alleen wel heel erg afhankelijk van de soort PVC tegels die je kiest. Sommige vloeren hebben een v-groef, terwijl andere soorten strak naast elkaar liggen. Het is dus te adviseren om de voegstrip af te stemmen op jouw gekochte vloer.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *