Welke bakbenodigdheden heb je nodig als startende bakker?

Als je een heerlijke taart wilt maken of een cake dan heb je natuurlijk wel bakbenodigdheden nodig. Zonder de juiste bakspullen kun je tenslotte niet beginnen met bakken. Het vormt de basis en zeker als je net begint met bakken. Alleen welke bakbenodigdheden heb je nodig als startende bakker? Wij hebben daarom speciaal voor jou een lijstje gemaakt met de beste bakbenodigdheden die je nodig hebt als startende bakker. 

Benieuwd of jij al op de goede weg bent met je basis bakbenodigdheden of dat je wellicht nog wel wat extra kunt gebruiken? Lees dan hieronder verder.

1: Bakvormen als basis

Als startende bakker is het handig om simpel te beginnen. Denk aan het bakken van een cake, appeltaart, cupcakes of koekjes. Heel leuk al die bakcreaties, maar zonder bakvormen kom je niet heel erg ver. De bakvormen zijn er dus in allerlei verschillende soorten, vormen en maten. De vorm wordt eigenlijk de basis van je creaties. Als je namelijk een cake wilt bakken dan wil je natuurlijk als basis dat de vorm er ook zo uit ziet als die van een cake. Dat geldt ook voor cupcakes of voor een taart. Als je net start kom je ook bij het punt dat je ziet dat er verschillende materialen voor bakvormen zijn. Metalen bakvormen en siliconen bakvormen. Het is zelf ervaren welke optie jij het fijnst vindt. 

2: Een mixer

Dit is een apparaat waar je eigenlijk niet zonder kunt tijdens het bakken. Het kan een hele hoop tijd schelen en is ideaal om te gebruiken voor het maken van meringue, botercrème en brooddegen. Een mixer kun je dan neerzetten en die doet vervolgens zijn werk, waarbij jij de mixer niet vast hoeft te houden (als je een apparaat hebt, bij een handmixer moet je deze uiteraard wel vasthouden) en jij ondertussen iets anders kunt doen. Of het bespaart je gewoon een hoop mixen met de hand.

3: Deegroller

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar als je net begint met bakken kan een deegroller aanschaffen wellicht vergeten worden. Aks je net begint met bakken, maak je vaak eerst makkelijke recepten, zoals koekjes of een appeltaart. Om het deeg mooi gelijk uit te rollen mag de deegroller bij jouw bakspullen niet ontbreken. 

4: Keukenthermometer 

Een keukenthermometer is een ideaal hulpmiddel om te gebruiken tijdens het bakken. Een oventhermometer is bijvoorbeeld handig als je een bakcreatie in de oven wilt meten op temperatuur. Soms geeft een over 180 graden aan, maar blijkt dit niet helemaal te kloppen. Een keukenthermometer is dus geen overbodige luxe. Ook niet voor beginners.

5: Een spatel

Een spatel is voor het bakken ook van uiterst belang. Als je bijvoorbeeld graag macarons wilt maken of kapselbeslag van taarten, kun je het niet mixen, aangezien er lucht in moet blijven. Bij een mixer klop je voor een deel de lucht erin, alleen dit werkt niet bij alle ingrediënten zo. Als je een kapsel beslag wilt maken kun je met een mixer de eieren goed luchtig kloppen. Wanneer er echter bloem bij komt en je gaat (hard) mixen zal het als een hoopje in elkaar zakken. Daarom heb je ook een spatel nodig in de keuken.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *