Wil jij ook een duurzame, groene én energiezuinige woning realiseren?

Duurzaam wonen, een groene levensstijl of een milieubewuste denkwijze: meer en meer aandacht gaat uit naar de verergerende klimaatcrisis, ondanks de vele initiatieven van particulieren om bedachtzamer te leven om zo het milieu te sparen. Zo gaat de één zijn of haar kleding verkopen via Vinted, terwijl de ander dikke sokken en truien aantrekt om de verwarming niet te hoeven verhogen. Een ander kiest ervoor om minder vlees te gaan eten of veganistisch te worden, waar een huizeneigenaar mogelijk kritischer gaat kijken naar de isolatiegraad van de woning. Op het gebied van wonen valt er dan ook veel te winnen, zoals het laten plaatsen van dubbelglas, kunststof kozijnen, zonneboilers of zonnepanelen. De PV-sector informeert je daarom graag over de mogelijkheden voor het installeren van zonnepanelen op jouw woning, zodat je een stuk energiezuiniger kunt gaan leven!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Zou je graag zonnepanelen willen laten installeren door Wves, maar weet je niet goed hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Wves komt graag langs om een dakcheck te doen, zodat de experts een inschatting kunnen maken van de benodigde hoeveelheid zonnepanelen. Dit is zeer afhankelijk van de oppervlakte van jouw dak, aangezien dit de doorslaggevende factor hierin is. 

Hoe meer zonnepanelen, hoe beter?

Hoe meer zonnepanelen op je dak, hoe beter zou je denken. Desondanks is dit niet per definitie het geval, aangezien er sprake van schaduwwerking kan zijn op het dak van jouw woning. Het gevolg hiervan is dat de prestaties van het zonnepaneel afnemen. Nu hoor ik je denken: als dit bij één zonnepaneel het geval is, nemen we dat toch gewoon voor lief? Dat ligt echter complexer. Een PV-systeem bestaat namelijk uit meerdere zonnepanelen, die presteren naar de prestaties van het zwakste zonnepaneel. Als er dus één ‘rotte appel’ tussen zit, zul je je PV-systeem uit moeten breiden met optimizers, die je ook aan kunt schaffen bij het PV-systeem kopen. Deze zorgen ervoor dat de zonnepanelen niet zullen lijden onder dit ene zonnepaneel, waardoor je het maximale uit je investering kunt halen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *