Zet klussen op je vakantie-bucketlist!

De zomervakantie is helaas ten einde gekomen. Alsof dat niet teleurstellend genoeg is, blijken nu ook de zomerse temperaturen langzamerhand ingewisseld te worden voor de regenachtige herfstdagen. Maar niet getreurd! Over enkele weken kunnen we genieten van een weekje rust gedurende de herfstvakantie.

Na enkele dagen te hebben gespendeerd in bed heb je wel voldoende rust gehad. Tijd om iets te ondernemen. Zodra je zeeën van tijd hebt, lijkt alle inspiratie weg te zijn. Wat moet je nu met al die vrije tijd doen? Hieronder zal ik je helpen om er toch nog een productieve dag van te maken!

Vakantie-bucketlist maken

Uiteraard kun je je voorbereiden op een vakantie door het bedenken en plannen van leuke activiteiten. Door de activiteiten te noteren waar je momenteel de tijd niet voor hebt, zul je in de vakantie de mogelijkheid krijgen het lijstje af te vinken. Denk hierbij vooral ‘out of the box’. Zo kan het lijstje bestaan uit kleine activiteiten, zoals het lezen van een specifiek boek, maar ook uit grotere bezigheden, denk aan het bezoeken van een bepaalde stad. 

Laat je creativiteit haar gang gaan

Op termijn zul je uitgekeken zijn op het simpele interieur en de saaie indeling van je kamer. Neem een dag in de vakantie de tijd om al je wensen, rondom je kamer, te laten uitkomen. Een blauwe muur knalroze verven, je bureau naar de andere kant van de kamer verplaatsen of het ophangen van leuke foto’s aan de muur. Laat je creativiteit haar gang gaan en laat die snelbouwschroeven, spijkers en balkdragers om je oren vliegen.

Opruimen

Helaas kan de herfstvakantie niet altijd enkel bestaan uit leuke activiteiten. Zorg dat je ook de vervelende klusjes tijdens de vakantie hebt voltooid, zodat je daar gedurende de werkweken geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Denk aan het schoonmaken, opruimen en ontstoffen van je kamer.

Wandelen

Ondanks de lage temperaturen zal het lichaam iedere dag behoefte hebben aan de frisse buitenlucht. De buitenlucht heeft een goede invloed op het lichaam, waardoor het van belang is ook in de vakanties een moment te nemen voor een wandeling, hardloopsessie of fietstocht. Voorzie jezelf van een leuk muziekje om de positieve stemming te behouden. 

Keukenprinses

De vakantieperiodes zijn een goed excuus om dagenlang te spenderen in de keuken. Probeer eens die gezonde worteltaart te bakken of ga los bij het versieren van de koekjes. Indien het baksel een groot succes is, kun je die avond genieten van de heerlijke snacks.  

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *