Zó hou je die lokken lang

Er zijn maar weinig vrouwen die het niet willen: een bos prachtige lange, volle haren. Een aantal dames heeft het geluk met haar dat van nature mooi lang wordt, maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Vaak zie je dat wanneer het haar langer wordt, het sneller uitdunt en droog wordt in de punten. Dan stopt het op den duur met groeien, of gaat het groeiproces aanzienlijk langzamer. Wil jij graag langer haar, maar lijkt het alsof je lokken maar niet willen groeien? Met deze trucs creëer ook jij het lange, volle haar waar je van droomt.

Voorkom dat je haar afbreekt


Een veelvoorkomend probleem bij haar wat maar niet langer lijkt te worden, is dat haren afbreken. Beschadigd of kwetsbaar haar breekt nóg sneller af, waardoor het nog laster kan groeien. Je kunt op verschillende manieren voorkomen dat je haar afbreekt. Zo is het erg belangrijk om je haar zo min mogelijk vast te dragen, en áls je het dan opsteekt, gebruik te maken van elastiekjes die zacht zijn voor je haar. Je kunt hierbij denken aan een elastiek met een laagje stof eromheen of spiraalvormige elastiekjes. Verder is het zaak dat je je haar niet overmatig wast: ironisch genoeg zorgt het overmatig wassen van je haar er juist voor dat je lokken uitdrogen, door de chemicaliën die in veel shampoos zitten. Laat dus voornamelijk de natuurlijke oliën in je haar het werk doen! Probeer daarnaast op te passen met verhitting van je haar, zoals bij het föhnen, stijlen of krullen. Wil je toch graag gladde lokken? Kies dan voor een stijltang met volledig keramische platen, zoals een Chi stijltang. Zo’n stijltang met keramische platen beschermt je haar namelijk het beste tegen de hitte, waardoor je haar minder snel beschadigd én minder snel afbreekt.

Investeer in de juiste producten


Naast de tips die je kunt toepassen om te zorgen dat je haar niet beschadigt en afbreekt, is het belangrijk om te investeren in haarproducten die jouw haar sterker maken en de groei van je haar stimuleren. Het beste is om te kiezen voor zoveel mogelijk pure en natuurlijke producten, zoals kokosolie voor je haar. Deze producten zijn extra zacht voor je haar en verstoren de natuurlijke balans van jouw haar niet. Ook van binnenuit kun je je haar sterker maken, door bijvoorbeeld te zorgen dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vrijwel alle B-vitamines zijn van belang voor gezond haar, maar vooral biotine is onmisbaar voor lange, sterke lokken. Door je haar van buiten én van binnenuit te verzorgen bereik je het optimale resultaat voor een lange, volle bos haar. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *