Zo kies je de beste outfit voor carnaval uit

Het is wereldwijd een enorm bekend feest: carnaval. Het feest ging vroeger vooraf aan een vastenperiode. Het is dus de bedoeling om tijdens carnaval nog even uit je dak te gaan en genieten van het leven voordat deze vastenperiode in ging. Na het feesten, werd het tijd om gezond te leven door middel van vasten. Carnaval wordt gevierd van zondag tot dinsdag. De dinsdag wordt dan ook wel vette dinsdag genoemd. Het is de allerlaatste dag voor het vasten om nog even te genieten en lekker vet te eten. Het eeuwenoude feest valt na al die tijd nog goed in de smaak en wordt dan ook in veel landen gevierd. Zo ook in Nederland. 

 

Carnaval vieren in stijl

Carnaval gaat dan ook gepaard met een feestelijke sfeer. Tijdens het carnavalsfeest worden de meest gekke kostuums uit de kast getrokken. Iedereen is verkleed in kleurrijke pakken en draagt daarbij vaak net even extra veel make-up om hun outfit af te maken. Leuke voorbeelden van carnavals kostuums zijn superman, een berenpak of een lieveheersbeestje. Je kan het je zo gek niet bedenken of er staat ineens iemand in een bananenpak voor je neus! Tijdens carnaval is dan ook elke outfit toegestaan, behalve de normale spijkerbroek met trui natuurlijk! Wanneer je zoekt naar een kostuum kan dit soms heel lastig zijn, met name als het gaat om carnaval kostuum heren. 

 

Praalwagens zorgen voor een feestsfeer

Buiten leuke kostuums zijn er nog meer dingen die carnaval tot een echt feestje maken. Carnaval gaat vaak samen met het maken en presenteren van praalwagens. Deze praalwagens zijn heel groot en je kan er vaak zelfs op staan. Dit wordt dan ook gedaan. Tijdens een grote optocht worden alle praalwagens getoond waarbij vaak een prachtige act wordt uitgevoerd die met de praalwagen te maken heeft. Acteurs die bij de praalwagen horen proberen het allemaal zo leuk mogelijk te maken. De praalwagens zijn prachtig kleurrijk en hebben grappige thema’s, een echt feestje dus! Wanneer de praalwagens uit het zicht verdwenen zijn, zal er dan ook een enorm confetti spoor te vinden zijn. 

 

Carnaval is een groot themafeest

Je kan carnaval dus vergelijken met een enorm themafeest. De naam zegt het eigenlijk al, maar een themafeest is een feest waarbij de outfits gebaseerd zijn op een bepaald thema. Denk hierbij aan thema’s zoals een disco feest, of een hawaii thema waarbij iedereen zijn of haar zwemkleding uit de kast heeft getrokken. Tijdens carnaval worden allerlei thema’s bij elkaar gemengd en kom je van alles tegen. Dat is wat carnaval zo leuk maakt! Als je van plan bent om carnaval te gaan vieren, trek dan de meest gekke kleding die jij hebt uit jouw kast. Gezelliger kan het écht niet! 

 

Ga jij ook lekker carnavallen? 

Het klinkt natuurlijk allemaal super gezellig zo’n carnavalsfeest, dat is het natuurlijk ook! Het allerleukste is de vrolijke praalwagens en de kostuums waar mensen enorm hun best op hebben gedaan. Het belangrijkste is om te genieten van het leven tijdens deze dagen. Alle cafés zijn geopend en je bent dan ook welkom voor een lekker drankje en hapje. Genieten geblazen! Als je zin hebt in een beetje gezelligheid en een feestje, dan is carnaval het ideale feest voor jou! Ga snel op zoek naar jouw carnavalskostuum en haal wat confetti in huis, want dit feest wil je echt niet missen! 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *